Cozmin Gușă: Maior, Oprea, Onțanu - joc dublu; Geoană - noncombat la dezbaterea cu Băsescu

Cozmin Gușă: Maior, Oprea, Onțanu - joc dublu; Geoană - noncombat la dezbaterea cu Băsescu

Consultantul politic Cozmin Gușă a declarat, marți, după audierea la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din anul 2009, că atât George Maior, cât și Neculai Onțanu și Anghel Iordănescu, care s-ar fi aflat în seara alegerilor în casa lui Gabriel Oprea, făceau "un joc dublu".

"Dacă mă întrebați ce joc a făcut George Maior, eu cred că a făcut unul la dublu, pentru că el era bine și cu PSD, era bine și cu Băsescu. La fel ca și Gabriel Oprea, Onțanu sau Iordănescu. Dacă mă întrebați ce joc a făcut Florian Coldea, nu cred că a făcut vreun joc în acea seară. Nici nu avea cum din adunarea aceea. Dacă mă întrebați despre Laura Codruța Kovesi, nu pot să vă spun pentru că nu cunosc. Adică nu pot să intru în mintea dânsei. Eu nu văd nici cea mai mică posibilitate de a face un joc în seara alegerilor. Aproape zero posibilitate era la nivelul Laurei Codruța Kovesi vorbind de acea zi de 6 decembrie", le-a spus Gușă jurnaliștilor la finalul audierilor.

În cadrul audierilor, Cozmin Gușă a declarat că Mircea Geoană a făcut "un noncombat" la dezbaterea publică pe care a avut-o cu Traian Băsescu.

"Despre șantaj putem bănui, non-combatul a fost evident. Din punctul meu de vedere, un om care a trăit aproape în fiecare zi din 2009, mai mult sau mai puțin, alături de el, comunicând sau întâlnindu-ne, felul în care el nu i-a răspuns lui Traian Băsescu, deși nu avea o problemă legală, nu îl întrebase despre vreun contract, nu îl întrebase de vreo implicare a sa sau a familiei sale bazată pe dovezi, mie mi-a sugerat — legat de potențialul foarte bun al candidatului Geoană la acel moment — un non combat", a afirmat Gușă.

Acesta a spus că în calitatea sa de consilier nu l-a dorit pe Victor Ponta purtător de cuvânt al campaniei prezidențiale.

"A existat apoi și o anumită presiune pentru ca Victor Ponta să fie numit purtător de cuvânt al campaniei prezidențiale, lucru pe care eu l-am considerat extrem de nociv, și, în calitatea mea de consilier personal, m-a opus cât am putut, fără succes. Decizia partidului a fost luată. Motivul pentru care m-am opus era că, după părerea mea, Victor Ponta nu putea să fie dedicat campaniei lui Mircea Geoană având puternice legături personale în aripa cea mai apropiată legată de Traian Băsescu și până la final nu cred că am greșit", a susținut consultantul politic.

Gușă a mai spus că nu a dorit ca Titus Corlățean să fie mandatat să se ocupe de campania externă a partidului.

"(...) Un lucru pe care l-am mai făcut a fost un demers prin care Titus Corlățean să nu fie mandatat să aibă grijă de campania externă a partidului. Aveam suficiente date să îl consider deloc competent pentru asta și mult prea slab pentru jocul pe care îl presupuneam că va fi în diaspora", a mai declarat Cozmin Gușă.

Nu consideră că întâlnirea din seara alegerilor care ar fi avut loc în casa lui Gabriel Oprea ar fi fost o acțiune legată de procesul electoral.

"Eu nu consider că în acea întâlnire, la acea întâlnire, în acea casă ar fi fost o acțiune direct legată de procesul electoral, ci mai degrabă era un grup de oameni care așteptau să vadă cine câștigă, legăturile fiind foarte bune atât într-o parte, cât și în alta", a mai afirmat Gușă la audiere.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...