Crăciun cu neplăceri la Augsburg: 54.000 de persoane evacuate pentru dezamorsarea unei bombe

Crăciun cu neplăceri la Augsburg: 54.000 de persoane evacuate pentru dezamorsarea unei bombe

Peste 54.000 dintre cei 287.000 de locuitori ai Augsburgului, un oraș din sudul Germaniei, vor fi nevoiți să își părăsească locuințele pentru a permite autorităților să dezamorseze o bombă de 1,8 tone datând din cel de-Al Doilea Război Mondial, informează dpa și lapresse.ca.

Catedrala medievală și clădirea primăriei, situate, de asemenea, în zona centrală a orașului, vor fi închise. Autoritățile polițienești au anunțat că nu va fi permisă prezența vreunei persoane pe străzile din cartierele evacuate, duminică după orele 08.00 (07.00 GMT). Evacuarea completă, cea mai mare care a avut loc vreodată în Germania, se va încheia la orele 10.00 (09.00 GMT).

Într-un mesaj pe Twitter, purtătorul de cuvânt al poliției din oraș a subliniat că este imposibil de stabilit cât timp locuitorii nu vor putea reveni la casele lor.

Pentru locuitorii care nu pot merge la rude sau prieteni, primăria orașului a dispus organizarea unor centre de primire în școli. Persoanele evacuate vor putea să își aducă animalele domestice. În plus, duminică dimineață transportul în comun va fi gratuit.

Descoperirea unor bombe este destul de frecventă în Germania. În 2011, peste 45.000 de persoane au fost evacuate pentru a permite dezamorsarea unei bombe la Koblenz.

O mare parte a Augsburgului a fost distrusă în bombardamentele aeriene de la 17 aprilie 1942 și 25/26 februarie 1944, când sute de avioane britanice și americane au atacat orașul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…

4 O decizie corectă! Drulă, ministrul Transporturilor, nu mai vrea drumuri modernizate care să treacă prin sate,…

5 Mușchii președintelui fac furori pe internet! / Câh, Mândruță nu s-a putut abține să nu-i dea o limbă...