Creatorul de modă rus Valentin Iudaşkin a murit la vârsta de 59 de ani

Creatorul de modă rus Valentin Iudaşkin a murit la vârsta de 59 de ani

Designerul Valentin Iudaşkin, primul rus care a fost admis în Chambre Syndicale de la Haute Couture din Franţa în anii 1990, a murit la vârsta de 59 de ani, a anunţat marţi casa sa de modă din Moscova, potrivit AFP.

Valentin Iudașkin foto: Дом моды Валентин Юдашкин

"Iudaşkin nu mai este", a declarat o purtătoare de cuvânt a casei de modă pentru agenţia oficială de presă TASS. Potrivit mass-media ruse, în ultimii ani, designerul se lupta cu un cancer, arată Agerpres.

"Din păcate, astăzi am primit vestea tragică a morţii lui Valentin Iudaşkin. Preşedintele (rus Vladimir Putin) îşi exprimă profundele condoleanţe", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

În martie 2022, prezentarea de modă virtuală a lui Valentin Iudaşkin, cunoscut şi drept unul dintre creatorii noilor uniforme ale armatei ruse, a fost eliminată din cadrul Săptămânii Modei de la Paris, deoarece, potrivit organizatorilor, designerul nu s-a "desolidarizat" de ofensiva rusă declanşată în Ucraina cu câteva zile înainte.

În 1991, Valentin Iudaşkin a făcut senzaţie la Paris cu colecţia "Fabergé", una dintre rochiile acesteia fiind donată Muzeului Luvru. Ulterior, el a participat în mod constant la Săptămânile Modei Haute Couture de la Paris cu colecţii precum "Fresques", "La Grande Catherine" sau "Ballet".

Iubitor al culorilor vii şi ornamentelor bogate, designerul a construit o afacere prosperă pornind de la un atelier sovietic pentru a deveni, în 1996, primul rus admis în Chambre Syndicale de la Haute Couture din Franţa.

La începutul anilor 2000, casa sa de modă vindea în SUA, Italia, Belgia, Marea Britanie, Kuweit, Liban şi Arabia Saudită.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…