Creatură bizară, cu cap triunghiular, descoperită în Vietnam. Ce spun oamenii de știință

Creatură bizară, cu cap triunghiular, descoperită în Vietnam. Ce spun oamenii de știință

În timp ce căutau broaște, șopârle și șerpi, o echipă de cercetători a descoperit o creatură bizară în nordul Vietnamului. Au capturat șapte vietăți și, după ce s-au uitat mai atent, și-au dat seama că au prins o nouă specie de șopârlă gecko.

Noua specie de șopârlă descoperită în nordul Vietnamului FOTO Yahoo

Cercetătorii și-au propus studieze animalele din pădurile și zonele stâncoase din Lũng Cú, potrivit unui studiu publicat pe 22 iunie în revista ZooKeys, relatează yahoo.com

Într-o noapte, în timp ce cercetătorii explorau un habitat stâncos au zărit o șopârlă pândind de pe stânci, la câțiva metri deasupra solului, arată studiul. Au capturat șapte șopârle și, după ce s-au uitat mai atent, și-au dat seama că descoperiseră o nouă specie de gecko.

Aceasta a fost numită Hemiphyllodactylus lungcuensis sau gecko zvelt Lungcu, au spus cercetătorii. Gecko zvelt Lungcu are un cap „triunghiular” și poate atinge aproximativ 3,4 centimetri în dimensiune.

Gecko are culoarea nisipului, cu dungi neregulate maro închis.

Gecko a fost numit după zona în care a fost găsit, potrivit studiului. Lũng Cú, din provincia Hà Giang, care este cea mai nordică regiune a Vietnamului, la aproximativ 250 kilometri nord de Hanoi și de-a lungul graniței Vietnam-China.

Noua specie a fost identificată ca fiind distinctă pe baza formei corpului și ADN-ului. Analiza a că noua stabilit că specie are un defect genetic, între 4% și 20% față de alte specii de gecko cunoscute, arată studiul.

Sunt necesare cercetări suplimentare pe teren pentru a descoperi diversitatea din nordul Vietnamului”, au spus cercetătorii.

Peste 100 de elevi au ajuns la spital după descoperirea unui şarpe mort în prânzul şcolar, în India

La sfârșitul lunii mai 2023, cel puţin 110 elevi din statul indian Bihar, aflat în estul ţării, au fost transportaţi la spital după ce au fost serviţi cu mâncare de pe un platou în care se afla un şarpe mort, informează luni site-ul publicaţiei The Independent.

Cadavrul reptilei a fost văzut pe un platou care fusese folosit pentru a servi masa de prânz elevilor de la o şcoală de stat din districtul Araria sâmbătă, scrie Agerpres.

Elevii au fost transportaţi de urgenţă la un spital local după ce unii au început să vomite şi au declarat că nu se simt bine. S-a relatat că unii dintre elevi şi-au pierdut cunoştinţa.

Potrivit magistratul districtual Inayat Khan, un şarpe de circa 20 de centimetri a fost descoperit în mâncarea oferită la şcoală.

Mâncarea a fost pregătită de o organizaţie non-profit care fusese angajată să furnizeze prânzul la mai multe şcoli de stat.

"O echipă de oficiali a inspectat bucătăria centralizată administrată de CNDI (organizaţia non-profit) şi procesul de gătit urmat acolo. Se vor lua măsuri împotriva acesteia dacă se va constata vreo abatere în raport", a precizat magistratul districtual.

"Şarpele mort a fost trimis la un laborator de medicină legală pentru a-i fi stabilită specia şi dacă era otrăvitor", a adăugat ea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat