Creaturi „în formă de pară”, cu organe genitale neobișnuite, descoperite în Australia. Ce spun cercetătorii despre noua specie

Creaturi „în formă de pară”, cu organe genitale neobișnuite, descoperite în Australia. Ce spun cercetătorii despre noua specie

În timpul unei excursii recente prin sudul Australiei, un grup de cercetători a colectat o serie de păianjeni „neobișnuiți”. Abdomenul lung și cilindric al micuțelor creaturi seamănă cu cel al altor specii, dar oamenii de știință au observat diferențe distincte. În schimb, creatura a fost identificată ca aparținând unui nou gen și unei noi specii de păianjen, potrivit unui studiu publicat la 4 septembrie în Evolutionary Systematics.

FOTO: Shutterstock

Denumită Venomius tomhardyi datorită asemănării cu Venom de la Marvel - interpretat de actorul Tom Hardy în mai multe filme - noua specie era cunoscută anterior în arhivele muzeelor, dar nu fusese niciodată supusă unor cercetări extinse, au declarat experții, potrivit Yahoo News.

Oamenii de știință au declarat că au colectat o mai mulți masculi și femele de Venomius tomhardyi în tot sudul Australiei.

Noaptea, creaturile au fost găsite în tufișuri și păduri, în pânze de globuri verticale, la o înălțime cuprinsă între 1,5 și 2,5 metri de la sol, se arată în studiu. Pânzele se găseau de obicei pe ramuri expuse, moarte sau căzute, dar uneori erau atașate de trunchiurile copacilor. Unele pânze, în special cele folosite de femele și de tineri, erau conectate la găuri din ramuri căptușite cu mătase, unde păianjenii se puteau retrage dacă erau deranjați.

În timpul zilei, creaturile au fost observate ascunzându-se în golurile căptușite cu mătase, potrivit cercetătorilor.

Păianjenii de mărime medie, care țes sfere, au formă de „pară” și sunt lungi, au declarat oamenii de știință. Ei se disting de alte specii de păianjeni similare prin organele genitale unice.

Specimenele masculine măsoară între 0,2 și 0,25 centimetri, au spus oamenii de știință. Carapacele lor (învelișul dur de apărare), chelicerae (gura) și partea superioară a picioarelor sunt de culoare maro-portocalie. Părțile inferioare ale picioarelor lor sunt mai închise la culoare.

Păianjenii au un abdomen galben pal care este marcat cu trei dungi negre mari, arată fotografiile. Dungile se extind într-o pată neagră mare în partea din spate a abdomenului creaturii.

Femelele Venomius tomhardyi sunt mai mari decât masculii, măsurând între 0,35 și 0,46 centimetri, potrivit cercetătorilor. Ele au carapacea și chelicerele negre. Picioarele lor sunt negre și galbene.

Femelele au, de asemenea, un abdomen galben pal cu semne întunecate care se contopesc într-o pată neagră închisă, potrivit studiului.

FOTO via Yahoo News

FOTO via Yahoo News

FOTO via Yahoo News

FOTO via Yahoo News

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?