Credeți că e întâmplător?/Citiți cine este personajul desemnat de Pelosi director al efortului de demitere a preşedintelui Trump

Credeți că e întâmplător?/Citiți cine este personajul desemnat de Pelosi director al efortului de demitere a preşedintelui Trump

Un politician american acuzat de relaţii cu un spion chinez va conduce efortul de demitere a lui Donald Trump!

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, o face lată - în văzul lumii.
 
Eric Swalwell
Eric Swalwell (Zach Gibson/Getty Images)

Numirea este cel puţin bizară: numeroşi politicieni americani au cerut îndepărtarea lui Eric Swalwell din Comisia de informaţii a Camerei din cauza presupusei sale relaţii intime cu o femeie cunoscută ca spion chinez, scrie Adrian Sturdza pe  Epoch Times România .

Scandalul privitor la Swalwell a izbucnit după publicarea unui raport al Axios, care a survenit imediat după ce o înregistrare video cu Di Dongshen, profesor la Universitatea de relaţii internaţionale Renmin, din China, a devenit virală pe internet. Dongshen susţinea că regimul comunist de la Beijing are prieteni printre politicienii americani de rang înalt, sugerând corupţia liderilor SUA.

Swalwell, care a evitat să răspundă întrebărilor privitoare la relaţia sa cu un spion chinez aflat în vizorul FBI o perioadă considerabilă de timp, va fi acum unul dintre cei care conduc ostilităţile împotriva preşedintelui Donald Trump, care a pornit un război cu regimul comunist încă de la începutul mandatului său.

Potrivit raportului Axios, Swalwell ar fi întâlnit-o prima dată pe spioana Fang Fang - cunoscută şi cu numele Christine Fang - în 2011. Ea nu numai că a strâns bani pentru Swalwell, dar ar fi avut o relaţie personală cu el. De asemenea, a făcut presiuni - încununate de succes - ca biroul congresmenului să accepte un stagiar.

Swalwell a întrerupt legăturile cu Fang Fang în 2015, după ce a fost contactat de FBI - existând informaţii potrivit cărora Fang Fang, care colabora cu membri ai comunităţii chineze, ar fi organizat chiar sprijin electoral pentru Swalwell.

Pelosi nu a făcut nicio menţiune despre scandalul relaţiei lui Swalwell cu Fang Fang atunci când a anunţat numirea lui: „Congresmanul Swalwell face parte din Comisia permanentă selectă a Camerei pentru informaţii, unde prezidează subcomisia pentru modernizarea şi pregătirea informaţiilor şi în cea judiciară”, a menţionat biroul lui Pelosi într-o declaraţie.

De obicei, un lider de Cameră selectează managerii astfel încât să întărească integritatea cazului împotriva unui preşedinte. Chiar înaintea actualului scandal, Swalwell a fost privit ca un congresmen complet partizan.

Anul trecut, s-a dezvăluit că (în ciuda negărilor repetate) FBI a trimis un agent care să spioneze campania lui Donald Trump în 2016, un lucru complet ilegal, care putea ajunge un scandal major - implicarea masivă a agenţiilor de informaţii în politică - de genul celui care l-a costat pe Richard Nixon preşedinţia cu zeci de ani în urmă. Dar n-a fost să fie, deoarece cazul a fost complet obturat de presa mainstream.

Membrii democraţi, şi în special Eric Swalwell, au batjocorit ani de zile acuzaţiile conform cărora Trump ar fi fost spionat sau în vreun fel supraveghat atât el cât şi campania sa de către FBI. Pe vremuri, înainte să iasă la iveală dovezi certe, aceasta era considerată doar o teorie a conspiraţiei, de care establishmentul râdea cu mâna la gură.

Cu toate acestea, după un ordin de desecretizare a unor documente, apărut anul acesta, există dovezi că FBI a discutat într-o şedinţă, în august 2016, spionarea candidatului Trump de atunci pentru a aduna informaţii în aşa-numita operaţiune „Crossfire Hurricane”, care a avut drept consecinţă anchetarea presupusei colaborări a lui Trump cu Rusia - care nu a dus nici ea undeva. Însă imixtiunea serviciilor în politică a devenit un fapt.

Brusc, Swalwell, care până atunci negase spionarea, a schimbat retorica, afirmând că o astfel de atitudine ilegală faţă de competitorii politici şi faţă de candidatul acestora la funcţia de preşedinte este „lucrul corect care trebuie făcut”.

Alegerea lui Swalwell ca lider al procesului de demitere a lui Trump face două lucruri:

1. Pune o carte de vizită pe scena asasinării politice a lui Donald Trump, arătând clar cine se află în spatele acţiunilor.

Campania de presiune maximă împotriva lui Donald Trump şi a suporterilor săi după incidentele de la Capitoliu din 6 ianuarie nu sunt decât încununarea bombardamentului mediatic continuu de care Trump a avut parte din prima zi a mandatului său, în 20 ianuarie 2016, când, la 19 minute după învestirea lui Trump, Washington Post cerea demiterea lui.

2. Proiectează puterea. Gestul alege un mod în care Swalwell să fie reabilitat, trimiţând un mesaj clar politicienilor americani care ar mai avea intenţia să provoace puterea din umbră de la Washington.

Swalwell a rămas retras în ultimele luni, deoarece mulţi din mass-media au refuzat să publice povestea colaborării sale cu spioana chineză, darămite să o investigheze. Un membru al Comisiei de Informaţii a Camerei a avut o relaţie intimă cu un spion chinez, dar publicaţiile americane centrale au ales să îngroape povestea, aşa cum au făcut şi cu scandalul laptopului lui Hunter Biden.

Cu toate acestea, unii încă mai consideră controlul exercitat de Partidul Comunist Chinez asupra SUA prin cercuri politice, presa centrală şi marile corporaţii o teorie a conspiraţiei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...