Cresc infectările cu SARS-CoV-2 la Beijing. Autoritățile introduc noi reguli de călătorie

Cresc infectările cu SARS-CoV-2 la Beijing. Autoritățile introduc noi reguli de călătorie

Oraşul Beijing a raportat 316 noi cazuri locale de COVID-19 înregistrate în ultimele 15 ore, până luni, la ora locală 15.00, a anunţat un reprezentant al autorităţilor în timpul unui briefing, transmite Reuters.

China înregistrează creșteri ale infectărilor cu COVID-19 FOTO EPA EFE

Capitala Chinei se confruntă cu cea mai complexă şi severă situaţie de control al bolii de la începutul pandemiei, a declarat Liu Xiaofeng, director adjunct al Centrului pentru controlul şi prevenirea bolilor din Beijing, relatează Agerpres.

Persoanele care călătoresc la Beijing trebuie să facă teste zilnice în primele trei zile ale şederii lor şi să aştepte rezultatele înainte de a li se permite să părăsească locuinţele sau locurile în care sunt cazate, a declarat purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Xu Hejian, în cadrul aceluiaşi briefing. Noile reguli urmează să fie aplicate începând de marţi.

Izolații au dărâmat barierele menite să-i țină în case

În urmă cu o săptămână, locuitorii aflați în izolare din cauza Covid-19 din centrul de producție din sudul Chinei, Guangzhou, au dărâmat barierele menite să-i țină în casele lor, ieșind în stradă și sfidând ordinele locale strict aplicate, relatează CNN .

Conform biroului guvernamental Haizhu District, contactat de CNN, zona este încă „în mare parte închisă”, fără să fi confirmat protestele.

Protestul public – un eveniment extrem de rar în China, unde autoritățile păstrează un control strâns asupra disidenței – pare un alt semn al furiei și disperării publice în creștere față de politica zero-Covid a guvernului.

Focare simultate în mai multe orașe

Scenele din Guangzhou, oraș care a raportat pe 15 noiembrie peste 5.100 de cazuri noi de Covid - marea majoritate asimptomatice - vin în contextul în care efortul neîncetat al Beijingului de a elimina răspândirea virusului se confruntă cu probleme de durabilitate, pe fondul noilor variante care se răspândesc rapid.

De altfel, China se confruntă cu o creștere a numărului de infecții la nivel național, de data aceasta alimentată de focare simultane în mai multe orașe, unde măsurile de control îi împing pe rezidenți și autoritățile locale la ultimul prag.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”