Cresc tensiunile între Coreea de Nord și Coreea de Sud. Kim Jong Un închide o stație de radio spion și amenință cu bomba nucleară

Cresc tensiunile între Coreea de Nord și Coreea de Sud. Kim Jong Un închide o stație de radio spion și amenință cu bomba nucleară

Coreea de Nord a oprit operațiunile unei stații de radio folosite pentru a trimite mesaje codate agenților săi din Coreea de Sud, conform agenției de știri Yonhap, sâmbătă. Acesta este cel mai recent semn că țara izolată își reorganizează modul în care gestionează relațiile cu Seulul.

Kim Jong Un, noi amenințări la adresa Sudului și a Statelor Unite FOTO AFP

În săptămânile trecute, Coreea de Nord a intensificat presiunile asupra Sudului, declarându-l "dușmanul principal", afirmând că nu va mai reuni niciodată Nordul cu Sudul și jurând să-și îmbunătățească capacitatea de a lansa un atac nuclear împotriva Statelor Unite și aliaților americani din Pacific.

Radio Pyongyang transmitea în trecut cifre codate misterioase, presupuse a fi destinate spionilor din Phenian care acționează în Coreea de Sud. Site-ul său web a fost, de asemenea, inaccesibil sâmbătă.

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a ordonat o "schimbare decisivă de politică" în relațiile cu Sudul, instruind armata să fie pregătită să „pacifice și să ocupe Sudul în caz de criză”.

În primele ore ale zilei de sâmbătă, Coreea de Nord a anunțat planuri de dizolvare a organizațiilor responsabile cu schimburile civile cu Coreea de Sud. Agenția de presă de stat KCNA a raportat o decizie "de a ajusta toate organizațiile relevante... inclusiv Comitetul Nordic pentru Implementarea Declarației Comune din 15 iunie, Sediu Nordic al Alianței Pan-naționale pentru Reunificarea Coreei".

Coreea de Nord și Coreea de Sud rămân tehnic în război după ce Războiul Coreean din 1950-1953 s-a încheiat printr-o încetare a focului, nu printr-un tratat de pace, iar tensiunile sunt ridicate, potrivit Reuters .

Media din Seul, NK News, a relatat vineri că mai multe site-uri de propagandă nord-coreene nu erau accesibile la mai mult de 24 de ore după ce au fost scoase offline.

Site-urile Uriminzokkiri, DPRK Today, Arirang Meari, Tongil Voice, Ryomyong și Ryugyong sunt nefuncționale cel puțin din dimineața de joi, conform sursei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?