Crește numărul pacienților internați cu COVID. SUA au aprobat vaccinurile actualizate

Crește numărul pacienților internați cu COVID. SUA au aprobat vaccinurile actualizate

Ca în mai toată lumea, și în România crește numărul cazurilor de COVID-19 în această perioadă. Aproape 700 de oameni sunt internați în spitale.

Peste 7.000 de cazuri noi de Coronavirus în ultima săptămână

Practic, numărul noilor infectări a crescut cu o treime în numai o săptămână. Numărul celor internați în spitale pe secții COVID-19 este de 698. De asemenea, la ATI, sunt internate 47 de persoane, dintre care 27 sunt nevaccinate, a mai transmis Ministerul Sănătății. Din totalul pacienților internați în prezent, 133 sunt minori, 130 fiind internați în secții și 3 în ATI.

Lucrurile nu stau mai bine nicăieri. De exemplu, Ministerul Sănătăţii din Israel a recomandat persoanelor cu un sistem imunitar slăbit să poarte măşti în spaţiile interioare aglomerate, în contextul în care se înregistrează o creştere a numărului de spitalizări din cauza COVID-19 chiar înaintea sărbătorilor evreieşti.

Apoi, SUA au aprobat vaccinurile pentru COVID-19 actualizate la noile tulpini. Autoritățile americane speră că noile seruri vor crește rapid gradul de protecție a populației pentru a evita noi vârfuri de îmbolnăviri în această toamnă și iarnă. Vaccinările ar putea începe la sfârșitul săptămânii, iar atât vaccinul împotriva COVID-19, cât și cel antigripal pot fi administrate în același timp.

Infecţiile şi spitalizările cu COVID-19 au crescut în SUA, Europa şi Asia, dar sub vârfurile anterioare. „COVID-19 este încă mai periculos decât gripa, dar nivelul său de pericol devine din ce în ce mai mic“, a declarat Megan Ranney, medic de urgență și decan al Școlii de Sănătate Publică de la Yale, conform CNN. Totuși, medicul a menționat că suntem încă foarte devreme, în experiența noastră umană cu coronavirusul. „Chiar și după atâția ani încă mai sunt lucruri pe care nu le știm despre virus“, a precizat medicul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat