Creştere cu 50% a căutărilor de job-uri în luna mai (analiză)

Creştere cu 50% a căutărilor de job-uri în luna mai (analiză)

Luna mai a adus o creştere a numărului de aplicări la job-uri cu peste 50% faţă de aprilie şi cu mai bine de 45% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cei mai activi în căutarea unui nou loc de muncă fiind angajaţii din transport, financiar, inginerie, vânzări şi medical&pharma, arată o analiză efectuată de o platformă de recrutare online.

"Odată cu relaxarea restricţiilor impuse pe perioada stării de urgenţă, a crescut şi interesul românilor de a-şi căuta un nou job sau, cel puţin, de a evalua ofertele angajatorilor. Dacă în lunile anterioare cele mai multe căutări erau pentru joburi remote sau work from home, în luna mai angajaţii români au fost mai puţin interesaţi de această opţiune (-35% mai puţine căutări pentru joburi remote). Angajaţii din transport, financiar, inginerie, vânzări şi medical&pharma au fost cei mai activi în căutarea unui nou loc de muncă în luna mai, cu un volum total de căutări pentru aceste domenii de peste 120.000", precizează platforma BestJobs.

Domeniile retail şi BPO au înregistrat şi ele un interes crescut din partea candidaţilor comparativ cu luna aprilie, cu peste 14.000 de căutări fiecare, pe fondul creşterii cu circa 45% a numărului de poziţii deschise în aceste domenii, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Job-ul vedetă al lunii mai, care a strâns cele mai multe aplicări (2.321), vine de la retailerul de îmbrăcăminte Takko Fashion care a căutat să recruteze prin BestJobs lucrători comerciali pentru magazinele sale.

De asemenea, Enel, Metro Cash & Carry şi Dona Logistica au atras cei mai mulţi candidaţi în luna mai, cu peste 9.000 de aplicanţi.

Luna trecută candidaţii s-au uitat mai ales la companiile din zona de energie, retail şi farma. Printre companiile care au atras cei mai mulţi candidaţi se numără: Enel (3.556 candidaţi), Metro Cash & Carry (3.242 candidaţi), Dona Logistica, parte din grupul Dona (2.802 candidaţi), Takko Fashion (2.447 candidaţi), Deichmann (2.254 candidaţi) şi Genpact (1.984 candidaţi).

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România, cu o experienţă de peste 18 ani în domeniu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa