Creştere cu peste o treime a cererii de autovehicule comerciale rulate, în România (analiză)

Creştere cu peste o treime a cererii de autovehicule comerciale rulate, în România (analiză)

România a înregistrat o rată de creştere cu 34% a cererii pentru autovehicule comerciale rulate, în ultimele două săptămâni din luna aprilie, faţă de prima jumătate a aceleiaşi luni, un interes crescut al cumpărătorilor fiind în domeniul construcţiilor, reiese dintr-o analiză publicată, luni, de o platformă globală online.

Potrivit sursei citate, la nivel european, datele Tradus.com indică o creştere de 44% a ofertei de vehicule listate, precum şi un salt cu 19% a cererii.

Pe de altă parte, utilajele agricole au înregistrat o mică scădere a ofertei, ca efect al faptului că sezonul agricol a început fără mari perturbări.

Polonia conduce în topul ţărilor de creştere a ofertei, cu 129%, în timp ce în Spania, una dintre cele mai afectate ţări de efectele pandemiei de coronavirus, s-a consemnat o rată de creştere a cererii de vehicule comerciale rulate de 41%.

Conform analizei de specialitate, România se află pe locul doi în topul ţărilor cu interes în creştere, înregistrând cu 34% mai multe vizualizări ale anunţurilor în total.

"Acest lucru arată că, pe plan local, cumpărătorii sunt dispuşi să investească în vehicule comerciale rulate, cea mai mare cifră înregistrându-se în domeniul construcţiilor, unde interesul cumpărătorilor a crescut cu 56%", susţin specialiştii.

Datele incluse în cercetarea Tradus au fost colectate din nouă ţări europene, din sectoarele de construcţii, agricultură şi transport. Ca indicatori pentru cerere, ofertă şi activităţi de tranzacţionare, specialiştii au analizat numărul de vizualizări ale anunţurilor, a ofertelor şi volumul total de anunţuri.

Perioada de comparaţie a fost 1- 15 aprilie 2020 vs. 16 - 30 aprilie 2020.

Tradus este o platformă globală online dedicată autovehiculelor comerciale şi echipamentelor rulate, lansată în anul 2017. Platforma face parte din portofoliul companiei Olx Group.

Platforma aduce împreună cumpărători şi vânzători din peste 40 de ţări. Îa acest context, vânzătorii ajung la o bază de cumpărători validată în toată Europa şi nu numai, iar cumpărătorii pot accesa un portofoliu larg şi cuprinzător de oferte internaţionale, beneficiind de evaluări de preţuri bazate pe date.

Tradus face parte din portofoliul companiei Olx Group. Grupul Olx este cea mai importantă platformă online pe pieţele emergente, cu 19 pieţe si peste 350 de milioane de cumpărători din 40 de pieţe. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale