Creştere de patru ori a concentraţiilor maxim admise de azotat de amoniu în zona navei eşuate în Marea Neagră

Creştere de patru ori a concentraţiilor maxim admise de azotat de amoniu în zona navei eşuate în Marea Neagră

Direcţia Bazinală Regiunea Mării Negre (BDHR) din Bulgaria a analizat un eşantion de apă prelevat, pe data de 28 septembrie, din zona în care a eşuat o navă, în apropiere de Kamen Briag. În timpul acţiunilor de transbordare a îngrăşămintelor cu azotat de amoniu, transportate la bord de cargoul eşuat, o parte a încărcăturii a fost deversată accidental în apă, a declarat Ministerul Mediului de la Sofia.
Rezultatele arată o creştere de patru ori a concentraţiilor maxim admise de azotat de amoniu (pentru comparaţie, rezultatul din 27 septembrie indica o creştere de 2,5 ori mai mare).
BDHR continuă să monitorizeze zilnic starea apelor Mării Negre în zona în care a eşuat vasul în apele bulgăreşti ale Mării Negre şi este gata să intervină pentru ca, în cazul unor viitoare acţiuni, să fie prevenită creşterea compuşilor cu conţinut de amoniu în mediul marin.(www.dariknews.bg – 30 septembrie)/ddaniela/asalar

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”