Creşterea numărului contractelor de muncă suspendate a încetinit, miercuri, pentru a doua zi consecutiv

Creşterea numărului contractelor de muncă suspendate a încetinit, miercuri, pentru a doua zi consecutiv

Un număr de 917.655 de contracte individuale de muncă au fost suspendate de la instituirea stării de urgenţă (16 martie) până miercuri, potrivit cifrelor centralizate de Inspecţia Muncii şi transmise de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS).

Deşi evoluţia contractelor de muncă suspendate este în creştere în această săptămână, numărul contractelor suspendate anunţate miercuri a urcat cu doar 2.418 faţă de numărul de contracte suspendate anunţat marţi. Numărul contractelor suspendate anunţate marţi era cu 12.559 mai mare decât în ziua anterioară.

Din cele 917.655 de contracte de muncă suspendate anunţate miercuri, 273.189 erau din Industria prelucrătoare, 165.773 erau din Comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, iar 112.408 de contracte erau din Hoteluri şi restaurante.

Numărul contractelor de muncă încheiate de la instituirea stării de urgenţă a ajuns miercuri la 320.145, dintre care 58.142 erau din Comerţul cu ridicata şi amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, 56.209 din Industria prelucrătoare, iar 45.124 din Construcţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”