Creștinii romano-catolici sărbătoresc Duminica Floriilor

Creștinii romano-catolici sărbătoresc Duminica Floriilor

Realizator: Creștinii romano-catolici sărbătoresc Duminica Floriilor, care marchează intrarea triumfătoare a lui Iisus în Ierusalim. După doi ani de pandemie, în Piața San Pietro de la Vatican, Papa Francisc a oficiat în această dimineață slujba de Florii în fața a mii de credincioși. Suveranul Pontif s-a referit în predica sa și la războiul din Ucraina.
Corespondență de la Roma – Reporter: Elena Postelnicu – În predica sa din Ziua de Florii de la Vatican, Papa Francisc și-a exprimat din nou îngrijorarea față de războiul din estul Europei, într-o ceremonie în Piața San Pietro, plină de credincioși cu crengi de măslin și palmier în mâini, așa cum nu s-a mai văzut din 2019.
Papa Francisc: Cât timp ne gândim la cei care ne-au făcut rău, cât timp privim în interiorul nostru și ne îngrijim rănile pe care ni le-au provocat alții, viața, istoria, Iisus ne învață astăzi să nu rămânem acolo, ci să reacționăm.
Reporter: Este pentru prima dată când într-o predică din Duminica Floriilor Papa Francisc descrie efectele dureroase ale unui război din Europa în plină desfășurare.
Papa Francisc: Când se recurge la violență nu se mai știe nimic despre Dumnezeu, care este Tatăl, și nici despre ceilalți, care sunt frați și surori. Uităm de ce ne aflăm pe lume și mergem până la a comite cruzimi absurde. Vedem acest lucru în nebunia războiului; Hristos este din nou bătut în cuie pe cruce, în mamele care plâng moartea nedreaptă a soților și a copiilor lor./ilixandru/ilapadat

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...