Creţu (VISA): România este pe locul 3 în Europa la utilizarea plăţilor contactless în transportul public

Creţu (VISA): România este pe locul 3 în Europa la utilizarea plăţilor contactless în transportul public

România se situează pe locul trei în Europa în ceea ce priveşte efectuarea de plăţi contactless în mijloacele de transport în comun, după Marea Britanie şi Polonia, a declarat, joi, directorul general al VISA pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia, Cătălin Creţu, într-o conferinţă de presă.

"Mă bucur foarte mult să spun că România e în top 3 la nivel european, după Marea Britanie şi Polonia. Este remarcabil că suntem în top 3 la nivelul Europei, în condiţiile în care ţări mult mai mari decât noi, cu un grad mai avansat de penetrare a plăţilor cu cardul la nivel personal, sunt în spatele nostru", a afirmat Cătălin Creţu.

Reprezentantul VISA a subliniat că folosirea cardului pentru plata călătoriei în transportul public este importantă pentru stimularea comportamentului general de folosire a cardului.

"Transportul public a pus din nou România în topurile europene, dar şi mondiale. Acceptarea plăţilor cu cardul în transportul public este critică pentru industria noastră, pentru că este o componentă a stilului de viaţă al oricărui cetăţean dintr-o metropolă. Te duci şi te întorci, deci cel puţin două călătorii le faci zilnic. Dacă de două ori începi să foloseşti cardul în transportul public, înţelegi cum foloseşti cardul şi după aceea începi să foloseşti cardul mult mai uşor pentru orice cumpărături. În teoria noastră îl numim 'habit forming', formează un nou comportament şi îl ranforsează, pentru că o faci zilnic. Dacă zilnic foloseşti cardul de cel puţin două ori, vă daţi seama că influenţa acestui sector este foarte importantă pentru industrie", a menţionat Cătălin Creţu.

Reprezentantul VISA a precizat că în luna martie au fost realizate peste un milion de plăţi contactless cu VISA în transportul public din România.

"O cifră importantă pentru noi a fost atinsă în luna martie, când am depăşit un milion de tranzacţii contactless efectuate pentru plata transportului în comun în România. Există în momentul de faţă 16 oraşe unde se poate plăti transportul în comun cu cardul, contactless. Este un număr impresionant la nivel european pentru o ţară", a apreciat Cătălin Creţu.

Reprezentantul VISA a arătat că un sfert din plăţile contactless din transportul în comun au fost realizate cu dispozitive electronice mobile.

"Deja un sfert din aceste plăţi contactless din transportul în comun sunt efectuate cu dispozitive mobile. Deci nu numai că avem foarte multe tranzacţii contactless în acest sector, dar una din patru astfel de tranzacţii este făcută cu ceasul sau cu telefonul mobil. Iar rata de penetrare, în Bucureşti şi în Cluj, oraşele campion ale plăţilor cu dispozitive mobile, este 35% pentru Bucureşti - deci 35% din plăţile contactless din Bucureşti sunt făcute cu dispozitive mobile - respectiv Cluj Napoca 34% din plăţile contactless pe transportul public făcute cu dispozitive mobile. Ca urmare, compania de transport public Cluj şi Metrorex se află în top 10 companii din sectorul transportului în Europa în funcţie de numărul plăţilor contactless înregistrate de către aceste companii", a menţionat Cătălin Creţu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale