Crimă cu premeditare?/Un alt șofer român de TIR, lovit de un capac de canalizare aruncat de pe un pod, în Belgia, în același loc unde a murit Gheorghe Țibil

Crimă cu premeditare?/Un alt șofer român de TIR, lovit de un capac de canalizare aruncat de pe un pod, în Belgia, în același loc unde a murit Gheorghe Țibil

Cu două zile înainte de moartea tragică a șoferului român de TIR Gheorghe Țibil, pe o autostradă din Belgia, un capac de canal a fost aruncat în camionul unui alt camionagiu român de pe același pod de la Heron, scrie marți, 14 mai, presa belgiană.

CamionFoto: © Christophe.rolland1 | Dreamstime.com

Șoferul de camion Gheorghe Țibil, 50 de ani, a fost ucis, în noaptea de vineri spre sâmbătă pe autostrada E42, între Liege şi Namur, de un capac de canal aruncat de pe un pod.

Marian, un alt șofer român de camion în vârstă de 38 de ani, a fost victima unui incident similar cu două zile mai devreme, exact în același loc, potrivit Het Laatste Nieuws , scrie publicația belgiană L`Avenir .

Bărbatul, care lucrează pentru compania de transport GLS și locuiește în Grimbergen, Belgia, conducea spre Liege când a văzut mai mulți tineri pe podul de peste autostrada de la Heron.

A frânat crezând că o persoană aflată pe pod vrea să sară. La scurt timp a auzit o lovitură puternică pe acoperișțul cabinei sale.

„Am văzut imediat că un capac de canal mi-a străpuns practic camionul. Colțul din stânga sus al cabinei mele era îndoit. În oglinda retrovizoare, am văzut bucăți de metal și de plastic împrăștiate pe șosea", a povestit Marian.

Șocat, Marian a tras pe banda de urgență și i-a văzut pe bărbați fugind. A sunat apoi la poliție, care a început o anchetă.

Marian, un alt șofer român de TIR, a trecut de două ori pe sub podul unde a murit Gheorghe Țibil

Cinci persoane, între care și doi minori, sunt bănuiţi că au proiectat în gol de pe un pod capacul de canalizare agăţat de o curea. Acesta a străpuns parbrizul unui camion, omorându-l pe loc pe Gheorghe Țibil.

Partenera şoferului, aflată alături de el în cabină, a reuşit să oprească vehiculul, evitând ieşirea de pe şosea.

Celălalt șofer român, Marian, a povestit presei belgiene că trecut din nou cu jumătate de oră prin locul în care s-a produs tragedia.

Pentru că cu două zile înainte au aruncat cu un capac în el, Marian a intrat în panică atunci când a observat niște tineri care stăteau lipiți de balustrada podului. „Am crezut că vor arunca din nou cu ceva în mine. Dar, din fericire, nu s-a întâmplat nimic. Am scăpat cu o mică sperietură”.

Din păcate, o jumătate de oră mai târziu, Gheorghe a fost mult mai puțin norocos, fiind rănit mortal. „Acum îmi dau seama că am scăpat de ce a fost mai rău”, a declarat Marian, care acum se află în concediu medical.

„Mi-e frică să mai trec pe sub un pod. Este ca și cum nu mai sunt în siguranță nicăieri cât timp lucrez. Nu pot să nu mă gândesc la familia lui Gheorghe. Nu știu de ce acești tineri au făcut asta. Trebuie să fie pedepsiți", a declarat Marian pentru presa flamandă.

„Crimă cu premeditare”

În ciuda asemănărilor dintre cele două incidente, nu a fost stabilită încă nicio legătură, potrivit procuraturii din Namur.

În cazul lui Gheorghe Țibil, procurorii belgieni spun că cei cinci suspecți au calculcat cu exactitate astfel încât capacul de 20 de kilograme să cadă peste șoferul camionului.

„Plecăm de la prezumția de crimă cu premeditare. De ce cu premeditare? Pentru că este vorba despre un obiect foarte greu. Trebuie mai întâi ridicat de la sol, apoi trebuie dus la locul faptei, urcat pe pasarelă și apoi lăsat să cadă, asta în timp ce (făptașii) așteptau să treacă un vehicul, bineînțeles. Așadar, au fost tot soiul de pregătiri care au avut loc înainte ca obiectul să fie lăsat să cadă, cu consecințe letale evidente”, a declarat Regine Cornet, procuror la parchetul Namur, citat de Știrile ProTV.

Cei cinci suspecți riscă închisoare pe viață.

Gheorghe Țibil era originar din Maramureș şi se stabilise în Spania de peste 10 ani, potrivit Știrile ProTV . Acolo lucra pentru o firmă de transport.

(sursă foto Dreamstime )


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...