Crimă de film/Bărbat ucis la comanda soției după ce aceasta a început o relație cu verișoara lui

Crimă de film/Bărbat ucis la comanda soției după ce aceasta a început o relație cu verișoara lui

Venkli István a fost dat dispărut de familie în 21 decembrie 2021, fiind căutat de forțele de intervenție peste tot, inclusiv pe cursul râului Crișul Repede. În urma audierilor membrilor familiei, anchetatorii au realizat că nu e vorba despre o dispariție și despre o crimă. Ebihoreanul.ro relatează că asasinatul a fost pus la cale de soția bărbatului și de verișoara victimei. Cele două femei aveau o relație de iubire, spun anchetatorii.

Femeile i-au plătit unui interlop din Valea lui Mihai, județul Bihor – Nagy Ioan – suma de 40.000 de lei, pentru ca acesta să execute asasinatul.

Conform ebihoreanul.ro cele două femei lucrau împreună de ceva timp, iar relaţia dintre ele s-a transformat în timp într-una de amor. Iarna trecută, cele două au decis să-l ucidă pe bărbatul care le stătea în cale. Ideea i-ar fi aparţinut verişoarei victimei, care și-a convins iubita că bărbatul i-ar fi făcut propuneri indecente.

Pentru că au considerat că nu se descurcă să comită singure fapta, cele două au „angajat” un interlop din Valea lui Mihai, Nagy Ioan, cunoscut recuperator, condamnat în mai multe rânduri pentru furturi şi violenţe. Criminalul le-a cerut 40.000 lei, iar ele au acceptat, suma fiind plătită ulterior în rate.

Crima a fost comisă în seara de 18 decembrie, când Venkli István a fost chemat la marginea unei păduri de lângă Şimian, unde ucigaşul a fost însoţit şi de verişoara victimei. „Soţia a refuzat să meargă”, au explicat, pentru ebihoreanu.ro, surse din anchetă.

Odată ajunşi în locul respectiv, Nagy l-a lovit pe Venkli cu toporul în cap, iar apoi, atât el, cât şi femeia l-au înjunghiat de mai multe ori, până când nu a mai mişcat. Ulterior, şi-au urcat victima în portbagajul maşinii şi au dus-o pe un câmp de lângă Valea lui Mihai, unde au îngropat-o.

Două zile mai târziu, Venkli István era dat dispărut la Poliţie, familia lui a postat zeci de anunțuri pe rețelele de socializare. Localnicii au organizat mai multe căutări în zonă, în speranţa că-l vor găsi.

Cercetările, pornite iniţial pentru dispariţie, şi-au schimbat cursul după ce, în timpul audierilor, anchetatorii au observat inconsecvenţe în declaraţiile soţiei victimei. Ulterior, bănuielile că aceasta a fost implicată în dispariţia bărbatului s-au confirmat, iar zilele trecute, deci la mai bine de 4 luni de la dispariție, femeia a venit cu o dezvăluire: soţul ar fi lovit-o, iar ea l-a împins şi, în cădere, acesta s-a lovit cu capul de gresie, decedând. Speriată, a spus ea, a aruncat cadavrul în Criş.

Urmarea? La solicitarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, hidrotehnicienii de la Fughiu au micşorat debitul din Crişul Repede, iar pompierii şi poliţiştii, ajutaţi de scafandri, au verificat tot cursul râului, solicitând ajutor până şi în Ungaria.

Degeaba, însă, căci cadavrul nu a fost găsit. Ca atare, investigaţiile au continuat, scoţând la iveală atât relaţia dintre cele două femei, cât şi plăţile periodice făcute de acestea, chiar de pe card, către interlopul din Valea lui Mihai.

Miercuri seară, în timpul unor noi audieri, verişoara bărbatului a cedat. Femeia le-a povestit anchetatorilor de plan şi de crimă, conducându-i în aceeaşi noapte şi la locul în care, împreună cu Nagy, l-a îngropat pe Venkli.

În aceeaşi noapte, echipaje de criminalişti şi poliţişti, coordonaţi de procuror, au dezgropat victima şi au predat-o medicilor legişti, pentru autopsiere. Citește tot subiectul pe ebihoreanul.ro

Sursa foto: ebihoreanul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...