„Crimă de onoare”/Un bărbat iranian a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru decapitarea fiicei sale de 14 ani

„Crimă de onoare”/Un bărbat iranian a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru decapitarea fiicei sale de 14 ani

Un bărbat iranian a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru decapitarea fiicei sale de 14 ani în timp ce aceasta dormea, a relatat mama fetei pentru presa iraniană, aceasta cerând pedeapsa capitală pentru soțul ei, potrivit AFP și  Barrons .

Uciderea Rominei Ashrafi, considerată o „ crimă de onoare ”, a declanșat un val de oprobiu, mass-media condamnând „violența instituționalizată” din republica islamică.

Romina a fost decapitată în locuința familiei din satul Talesh din provincia Gilan din nordul Iranului, potrivit relatărilor media.

„În pofida insistențelor autorităților judiciare a unei 'gestionări speciale' a cazului, verdictul m-a îngrozit pe mine și familia mea”, a declarat pentru agenția ILNA Rana Dashti, mama fetei.

„Nu vreau să îl văd pe soțul meu întorcându-se în satul nostru niciodată”, a continuat aceasta, cerând revizuirea verdictului și comutarea sa într-o „execuție”.

Ziarul Ebtekar relata la momentul uciderii Rominei că sistemul judiciar de retribuție „ochi pentru ochi” nu se aplică în cazul unui tată care își ucide copilul, pedeapsa obișnuită pentru o astfel de crimă fiind închisoarea și amenzi.

Președintele iranian Hassan Rouhani și-a „exprimat regretele” vizavi de uciderea fetei și a cerut adoptarea rapidă a mai multor legi împotriva violenței domestice.

Potrivit relatărilor presei iraniene, Romina fugise de acasă după ce tatăl său refuzase să îi acorde permisiunea de a se căsători cu un bărbat cu 15 ani mai în vârstă decât ea. Aceasta a fost reținută de autorități și dusă înapoi acasă în pofida faptului că i-a declarat unui judecător că se teme pentru viața sa dacă se va întoarce.

Bărbatul cu care dorea să se căsătorească a fost condamnat la doi ani de închisoare, potrivit presei locale, fără a fi precizată acuzația adusă.

Vârsta legală la care femeile se pot căsători în Iran este de 13 ani.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BRRR! / „Dacă va atinge țărmul, va fi o situație conform articolului 5”

2 „Câinele turbat” despre Armata Rusiei: „Stupidă din punct de vedere operațional” și „incompetentă tactic”.

3 Noi detalii despre românca ucisă de rechin în Egipt

4 Cum a găsit CNSAS documentele olografe care au dovedit că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

5 Dezvăluiri șocante despre corupția din Armata Rusiei / Soldați forțați să se prostitueze și ofițeri care inventează trupe pentru a le încasa solda