Crima din București/Mama fetei de 12 ani ucisă și ascunsă în canapea a fost lăsată în libertate de spanioli/Concubinul femeii, suspect în acest caz, e de negăsit

Crima din București/Mama fetei de 12 ani ucisă și ascunsă în canapea a fost lăsată în libertate de spanioli/Concubinul femeii, suspect în acest caz, e de negăsit

Simona Monica Iftimovici (38 de ani), mama fetiței de 12 ani al cărei cadavru a fost descoperit într-un apartament din București, a fost reclamată la poliția spaniolă de către colegii de muncă.

Fotografia femeii căutată de autoritățile române s-a viralizat pe internet, ajungând până la comunitățile de români din Spania. Un bărbat român și-a recunoscut colega de muncă și a alertat polițiștii spanioli. Femeia a fost reținută, marți la Lleida, Spania, dar se pare că între timp nu se mai află în custodia polițiștilor, ea fiind eliberată. Această informație nu a fost însă confirmată oficial.

Simona Monica Iftimovici este principalul suspect în uciderea fetiței de 12 ani, alături de actualul ei partener, Marcel Ilie Șerbiuc. Bărbatul nu a fost încă prins, fiind căutat atât în Spania, dar și în Olanda unde se presupune că se ascunde.

Marcel a dispărut în aprilie, când se crede că cei doi, fără să fie clar încă rolul fiecăruia, au participat la moartea fetei, al cărei cadavru a fost descoperit săptămâna trecută, ascuns sub o canapea din apartamentul din cartierul Berceni al Capitalei.

Polițiștii spanioli au primit de la colegii lor români informații că femeia, mama fetei, devenise principalul suspect în comiterea infracţiunii, după ce au confirmat prin ADN că trupul găsit este cel al Anei Maria. Serviciile de informații românești, anunță presa spaniolă, l-au localizat în Catalonia, dar suspectul nu a fost încă prins.

Alți români, locuitori în Alpicat, au fost cei care au descoperit-o pe Simona Monica Iftimovici, după ce fotografia cu portretul acesteia ”se răspândea ca focul de pădure”, în comunitățile de români, scrie presa spaniolă. Unii dintre compatrioții ei au informat polițiștii că femeia care a apărut la televiziunea din țara lor este o femeie care a fost acolo (în Lleida n.r.) de câteva luni și frecvent barurile și spațiile unde erau cazați români.

Presa spaniolă susține că românca suspecta în cazul de omor de a București a fost reținută și se află la dispoziția instanței de serviciu din Lleida, care acum, colaborează cu Europol și cu Ambasada României la Madrid, pentru extrădare. Există și alte informații, neoficiale însă, conform cărora românca nu ar fi fost arestată, ci lăsată să plece. Femeia ar fi explicat că nu ea și-a ucis fiica.

Tatăl biologic al fetiței a fost cel care a raportat dispariția fostei soții și a fetiței lor.

În plângere, tatăl biologic al fetei a mai detaliat că mama, Simona Monica Iftimovici, a avut o relație cu un anume Marcel, un bărbat ceva mai în vârstă, „rece”, potrivit vecinilor, și un fost muncitor în construcții.

Presa spaniolă scrie că autoritățile spaniole nu dețin un mandat de arestare împotriva bărbatului și serviciile de informații românești nu au reușit să-l localizeze, până în prezent, dar patrulările au fost întărite și în comunitățile de români din această Spania.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria