CRIMĂ la Kremlin: Un general de elită al KGB a fost UCIS

CRIMĂ la Kremlin: Un general de elită al KGB a fost UCIS

Generalul FSB fost KGB Oleg Erovinkin, şeful de cabinet al preşedintelui RosNeft, care deține cea mai parte a zăcămintelor petroliere rusești, a fost găsit mort luni în automobilul său, la Moscova, la scurt timp după izbucnirea scandalului de corupţie cu implicarea concernului petrolier şi al fostului ministru al Economiei, este o știre scurtă care apare pe Life.ru, un ziar rusesc online, citat de Flux24.

Oleg Erovinkin a lucrat din 1976 în KGB și apoi FSB. La începutul anilor ’90, Erovinkin a lucrat în administrația președintelui Boris Elțîn, iar în 1994 a fost numit șef adjunct al departamentului de control asupra protecției secretului de stat. După aceea  Erovinkin a lucrat ca șef al departamentului pentru lucrul cu documente clasificate și protecția secretului de stat al Biroului de Informare al președintelui rus. Începând cu anul 2008, el a condus  biroul adjunctului șefului Guvernului rus, Igor Sechin.

Autoritățile nu au dat nici o explicație despre cauza morții, dar au precizat că FSB, fostul KGB, anchetează cazul.

În 2012 , el a plecat să lucreze în Rosneft , după ce Sechin a fost numit șef al concernului.

Rosneft este cel mai mare producător de petrol din Rusia. Compania este deținută de statul rus. Rosneft deține cele mai importante zăcăminte petroliere din Rusia, cumpărate de la firma falimentară Yukos cu ocazia licitațiilor forțate de statul rus, în decembrie 2004. 

Ministrul rus al economiei, Alexei Uliukaev, a fost arestat în noiembrie sub acuzația de a fi primit peste două milioane de dolari mită în cazul Rosneft. 

Potrivit acuzațiilor, ministrul ar fi primit mită pentru o evaluare „pozitivă” în urma căreia compania petrolieră cu capital majoritar de stat Rosneft a achiziționat cu aproximativ cinci miliarde de dolari, în octombrie, 50% din acțiunile Bashneft din Republica Bașkiria, parte a Federației Ruse.

Surse inițiate în realitățile rusești susțin că există un război între diferitele structuri de putere înaintea alegerilor prezidențiale.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

2 Un fost senator PSD îl dezbracă de secrete pe liderul PSD / „Diploma lui Ciolacu este falsă, cel mai probabil. E…

3 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

4 Noi informații / USR PLUS, scor peste așteptări la parlamentare / PSD și PNL merg cap la cap / Struțocămila lui Pont…

5 Birchall, cu colții în jugulara lui Streinu-Cercel: Se pare că imunitatea parlamentară bate imunitatea medical…