Crimă rezolvată după 40 de ani. Cum a reușit ucigașul să fenteze FBI, motivul pentru care nu a fost prins

Crimă rezolvată după 40 de ani. Cum a reușit ucigașul să fenteze FBI, motivul pentru care nu a fost prins

Un suspect de crimă din Florida care a apărut de trei ori în America's Most Wanted a fost arestat după aproape patru decenii în fugă. Bărbatul căutat pentru uciderea Cynthia Wood, o tânără de 33 de ani care trecea printr-un divorț cu soțul ei.

Bărbatul a fost căutat și de echipe FBI FOTO Shutterstock

Donald Santini, în vârstă de 65 de ani, ar fi folosit 13 identități false pentru a se sustrage arestării pentru uciderea în 1984 a unei femei de 33 de ani din Florida, au declarat autoritățile pentru BBC .

În momentul capturării,el era președinte al unei comisii locale de apă din California. Santini a fost extrădat în Florida, unde este acuzat de crimă.

El a fost căutat pentru uciderea Cynthiei Wood, o tânără de 33 de ani. Santini a fost ultima persoană care s-a văzut cu ea pe 6 iunie 1984, înainte ca detectivii să-i descopere cadavrul, sugrumat și abandonat într-un canal.

Arestarea lui Donald Santini pune capăt unui caz de lungă durată și oferă dreptate victimei și familiei ei, după aproape patru decenii de așteptare”, a declarat șeriful Chad Chronister din comitatul Hillsborough, Florida.

Autoritățile au spus că a fost identificat ca suspect la scurt timp după crimă, dar a fugit imediat din comitatul Hillsborough.

Santini a apărut de mai multe ori în emisiunea de televiziune America's Most Wanted - în 1990, 2005 și 2013.

A fost căutat și în Thailanda

Multe agenții, inclusiv FBI, au lucrat intens la acest caz ani de zile. Căutarea a dus anchetatorii în Texas, California și chiar până în Thailanda, fără niciun rezultat până în acest an. A fost un pont venit de la Regional Fugitive Task Force Florida/Caraibe care dus la capturarea lui.

Santini a fost arestat și acuzat de crimă de gradul întâi în San Diego, înainte de a fi extrădat la închisoarea Hillsborough County din Tampa, Florida, la începutul acestei săptămâni.

Într-o scrisoare de 16 pagini pe care a trimis-o unui post de știri local din San Diego, Santini a spus că „motivul pentru care am reușit să nu fiu prins a fost să trăiesc o viață plină de iubire și respect”.

El a spus că s-a oferit voluntar la Clubul Rotary, a deținut un restaurant thailandez și a condus un bloc de apartamente în anii pe care Poliția îl căuta.

El a ispășit anterior o pedeapsă cu închisoarea pentru că a violat o femeie în timp ce era în Germania.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat