Crin Bologa: Peste 220 de persoane cu funcţii importante au fost trimise în judecată în anul 2021

Crin Bologa: Peste 220 de persoane cu funcţii importante au fost trimise în judecată în anul 2021

Procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, a afirmat, joi, că peste 220 de persoane cu funcţii importante în statul român au fost trimise în judecată în 2021, în creştere faţă de anul 2020.

"Persoane cu funcţii de conducere sau alte funcţii importante trimise în judecată. 223 de persoane cu funcţii importante, faţă de 160 în 2020 şi 140 în 2019. Din cele 223 de persoane cu funcţii importante, 18 au avut calitatea de demnitar. Faptele care au fost reţinute în sarcina acestor persoane au fost săvârşite în exercitarea funcţiei. A fost trimis în judecată un fost premier, pentru fapte de corupţie săvârşite în calitatea de premier, un preşedinte al Camerei Deputaţilor şi şef al celui mai important partid la momentul respectiv din România. Au avut trimişi membri ai Parlamentului - senatori şi deputaţi, doi miniştri ai sănătăţii, secretari de stat, subsecretari de stat, prefecţi, preşedinţi de consiliu judeţean, primari, poliţişti, doi preşedinţi CNAS, cu precizarea că aceştia sunt asimilaţi secretarilor de stat, deci sunt demnitari", a declarat Crin Bologa, la prezentarea raportului de activitate a Direcţiei Naţionale Anticorupţie pe anul 2021. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria