Cristian Adomniței, condamnat la 3 ani și 2 luni închisoare cu executare/Acest jeg a fost unul dintre „zeii USL”

Cristian Adomniței, condamnat la 3 ani și 2 luni închisoare cu executare/Acest jeg a fost unul dintre „zeii USL”

Cristian Adomniței, condamnat la 3 ani și 2 luni închisoare cu executare/Acest jeg a fost unul dintre „zeii USL”.

Tribunalul Iași l-a condamnat vineri pe Cristian Adomniței, fost ministru liberal al Educației și fost președinte al Consiliului Județean Iași, la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare într-un dosar de corupție legat de decizii luate ca șef al CJ, potrivit  Ziarul de Iași . Sentința nu e definitivă și poate fi atacată cu apel.

Procurorii DNA l-au acuzat pe Adomniței că ar fi favorizat o anumită firmă locală pentru câștigarea unor proiecte finanțate de Consiliul Județean.

Administratorul firmei favorizate, Letiţia Popa, a fost și ea condamnată la 4 ani şi 7 luni de închisoare cu executare în acest dosar.

Cristian Adomniței a fost reținut de procurori în acest dosar în 2015. DNA susțin că el nu a luat măsurile legale în privinţa unei firme de publicitate, care primise bani pentru publicare de materiale promoţionale și nu ar fi furnizat toate produsele pentru care a primit bani de la CJ. Prejudiciul calculat de procurori este de 211.000 de lei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”