Cristian Borcea rămâne în închisoare, după ce instanța i-a respins cererea de eliberare condiționată

Cristian Borcea rămâne în închisoare, după ce instanța i-a respins cererea de eliberare condiționată

Magistrații de la Tribunalul Ilfov au respins, luni, cererea de eliberare condiționată din închisoare a fostului finanțator al clubului Dinamo Cristian Borcea, care execută la Penitenciarul Jilava o condamnare de 6 ani și 4 luni primită în dosarul transferurilor din fotbal.

Inițial, pe 4 octombrie, Judecătoria Sectorului 4 a fost de acord ca Borcea să fie eliberat condiționat, însă DNA a făcut contestație, admisă luni de Tribunalul Ilfov. Decizia este definitivă.

Borcea are dreptul să facă o nouă cerere de eliberare condiționată în aprilie 2018.

"În baza art.425 ind.1 alin.7 pct.1 lit.b) C.p.p raportat la art.587 alin.1,2 și 3 C.p.p, admite contestația formulată în cauză de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție. Desființează sentința penală nr. 2445 din 04.10.2017 dată de Judecătoria Sectorului 4 București în soluționarea dosarului penal nr. 23322/4/2017 și pe fond, rejudecând, respinge propunerea de liberare condiționată a condamnatului Borcea Cristian, în prezent deținut în cadrul Penitenciarului Jilava ca nefondată. Fixează termen de reiterare la 23.04.2018", se arată în hotărârea tribunalului.

În martie 2014, Cristian Borcea a fost condamnat la 6 ani și 4 luni închisoare în dosarul transferurilor, alături de alți șapte reprezentanți ai fotbalului românesc. În prezent, doar Victor Becali și Cristian Borcea se mai află în detenție, restul fiind eliberați condiționat.

Potrivit DNA, faptele săvârșite de cei opt oameni din fotbal au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului și de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obținuți din transferuri fiind "spălați" prin intermediul unor firme off-shore.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina