Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din PE: Programul Galileo îi ajută pe salvatori la stabilirea locației pentru apelurile de urgență prin 112

Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din PE: Programul Galileo îi ajută pe salvatori la stabilirea locației pentru apelurile de urgență prin 112

Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președinte al Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentarul European, a reiterat importanța programului Galileo pentru siguranța vieții cetățenilor europeni.

„Programul Galileo îi ajută pe salvatori la stabilirea locației pentru apelurile de urgență prin 112, ne ajută pe noi toți cei care folosim aplicația pentru hărți, dar și atunci când utilizăm funcția “share location” de pe telefoanele mobile”, a menționat Cristian Bușoi în urma audierii directorului executiv al viitoarei Agenții pentru Programul Spațial European, Rodrigo da Costa.

Eurodeputatul Cristian Bușoi i-a adresat noului director întrebări cu privire la noile sarcini și responsabilități pe care le va avea Agenția: „Am discutat despre sprijinul pe care UE trebuie să ofere industriei aero-spațiale în special prin finanțarea cercetării în domeniu, dar și despre programele pe care le va gestiona Agenția, precum Galileo și Egnos.”

De asemenea, Cristian Bușoi a mai menționat că Egnos, pe de altă parte, asigură aterizarea în siguranță a avioanelor și este folosit pe majoritatea aeroporturilor din UE.

„Apreciez că domnul Rodrigo de Costa s-a ridicat așteptărilor pe care le avem de la domnia sa și îi urez succes în noua funcție la conducerea Agenției pentru Programul Spațial European”, a mai adăugat acesta.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?