Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Cercetare din PE: Trebuie să mărim efortul pentru o mai bună și corectă informare a populației cu privire la vaccinuri și combaterea neîncrederii în acestea

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Cercetare din PE: Trebuie să mărim efortul pentru o mai bună și corectă informare a populației cu privire la vaccinuri și combaterea neîncrederii în acestea

Trebuie să oferim garanții cetățenilor europeni că vaccinurile anti-COVID-19 vor fi sigure, verificate și că nu există motive de îngrijorare sau teamă, a transmis eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European, în cadrul unei reuniuni a comisiilor ENVI și ITRE din Legislativul european, la care au participat reprezentanții industriei (EFPIA – Vaccines Europe), dar și două companii farmaceutice importante: CureVac și Sanofi, avansate în producerea unui vaccin împotriva COVID-19.

Potrivit unui comunicat , la audierea pe care președintele comisiei ITRE a condus-o împreună cu președintele comisiei ENVI, Pascal Canfin, au fost prezenți și reprezentanții Agenției Europene a Medicamentului (EMA), dar și importanți reprezentanți ai mediului academic din Europa.

”Am cerut insistent asigurări privind distribuirea corectă a vaccinurilor împotriva COVID-19. În opinia mea, de îndată ce vaccinurile vor fi disponibile, toți cetățenii europeni trebuie să aibă acces rapid la acestea, fără discriminare. Am cerut, de asemenea, să mărim efortul pentru o mai bună și corectă informare a populației cu privire la vaccinuri și combaterea neîncrederii în acestea. Trebuie să oferim garanții cetățenilor europeni că vaccinurile anti-COVID-19 vor fi sigure, că vor fi verificate și că nu există motive de îngrijorare sau teamă”, a transmis eurodeputatul Cristian Bușoi.

În același timp, acesta și-a exprimat dorina ca ”Parlamentul European să susțină puternic alocarea de resurse mai mari pentru cercetare și inovare, pentru programele medicale, astfel încât pe viitor să prevenim o criză mondială ca cea pe care a generat-o această pandemie”.

În timpul dezbaterilor, deputații din cele două comisii ENVI și ITRE au ridicat problema transparenței, a siguranței pe care trebuie să ne-o ofere companiile farmaceutice, a nevoii de solidaritate între mediul public și cel privat, dar și a unei bune colaborări a actorilor statali la nivel mondial, pentru a reuși în lupta împotriva noului tip de coronavirus.

Comisia Europeană a încheiat deja acorduri și pre-acorduri cu cinci companii farmaceutice pentru achiziționarea vaccinului anti-COVID-19. Unele dintre aceste companii au ajuns deja în faza a treia de testare a vaccinului și estimează lansarea a cel puțin 3 vaccinuri până la finalul anului.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!