Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru energie din PE, a discutat cu comisarul european Kadri Simson despre potențialul eolian offshore din Marea Neagră

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru energie din PE, a discutat cu comisarul european Kadri Simson despre potențialul eolian offshore din Marea Neagră

Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE) președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie din Parlamentul European a avut miercuri o discuție cu Kadri Simson, comisarul european pentru Energie, despre potențialul Mării Negre în sectorul eolian offshore.

La acest dialog au participat și fostul ministru al Energiei din România, Răzvan Nicolescu, și fostul ministrul al Mediului în Bulgaria, Julian Popov.

”Am avut astăzi un dialog foarte bun cu doamna comisar pentru Energie, Kadri Simson, Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei în România și Julian Popov, fost ministru al Mediului în Bulgaria, despre potențialul Mării Negre în offshore wind și offshore energy și posibilitatea de a organiza un Forum european offshore wind în zona Mării Negre. Așteptăm cu interes comunicarea Comisiei de săptămâna viitoare pe tema offshore wind, mai ales că pentru a atinge obiectivele ambițioase din Green Deal avem nevoie de o strategie puternică, cu stimulente pentru industrie”, a precizat Bușoi într-un mesaj pe Facebook.

Amintim că la mijlocul lunii octombrie, directorul Direcției Generale Energie din cadrul Comisiei Europene, Remi Mayet, preciza în cadrul conferințelor online Bucharest Forum, organizată de Institutul Aspen, că Execuitvul european se află în dialog cu autorităţile române pentru a stabili un cadru legislativ stabil şi predictibil în sectorul eolian offshore, pentru ca România să poată fructifica potenţialul foarte mare pe care îl are în acest domeniu, potrivit Agerpres.

”În România există una dintre cele mai mari regiuni producătoare de energie eoliană onshore, în Dobrogea, şi există un potenţial foarte mare în sectorul eolian offshore, astfel că trebuie să avem grijă să existe un cadru legislativ stabil şi predictibil, pentru a atrage cât mai multe investiţii. Comisia Europeană se află în dialog cu autorităţile române pentru a stabili un cadru legislativ optim”, a spus oficialul european.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat la mijlocul lunii septembrie în cadrul primului său discurs privind Starea Uniunii, susținut în plenul reunit al Parlamentului European, o propunere de reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră în Uniunea Europeană până în 2030 în raport cu nivelul din 1990, cu scopul de a ajunge la o neutralitate în privinţa emisiilor de carbon până în 2050. Europarlamentarii au fost mai ambițioși și au solicitat la 8 octombrie o reducere de 60% până în 2030, adăugând necesitatea ca obiectivele naționale să fie adaptate într-un mod eficient și corect.

Aceste noi ținte anunțate de Ursula von der Leyen se înscriu în ambițioasa inițiativă anunțată la 11 decembrie 2019, și anume Pactul Ecologic European, prin care Comisia Europeană dorește să transforme Europa în primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050.

Pactul Ecologic European oferă o foaie de parcurs care conține acțiuni menite să încurajeze utilizarea eficientă a resurselor prin trecerea la o economie circulară curată și să pună capăt schimbărilor climatice, să inverseze declinul biodiversității și să reducă poluarea.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...