Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie din PE: Inovarea trebuie integrată în planul european de combatere a cancerului

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie din PE: Inovarea trebuie integrată în planul european de combatere a cancerului

Eurodeputatul Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie din Parlamentul European a fost invitat în debzaterea privind planul european de combaterea a cancerului, cu accent pe diferențele cu care se confruntă pacienții europeni din Est față de cei din Vest.

Potrivit coordonatorului Parlamentului European pentru sănătate, ”inovarea trebuie inclusă în planul european de combatere a cancerului”.

Planul european de combatere a cancerului va fi asociat cu alte priorități ale noii Comisii și are sprijinul membrilor Parlamentului European, al statelor membre și al părților interesate care colaborează cu Comisia pentru a îmbunătăți prevenirea și tratarea cancerului în Europa.

Pe 4 februarie 2020, Comisia Europeană a lansat  consultarea publică cu privire la acest plan , în cadrul  evenimentului  „Planul european de luptă împotriva cancerului: să încercăm să facem mai mult”, care a avut loc la Parlamentul European, în Bruxelles.

De asemenea, potrivit deputatului european, este necesară o mai bună coordonare la nivel european privind inovarea în domeniul medicinei și salută inițiativa Comisiei Europene prin lansarea acestui plan: ”Consider că este o inițiativă foarte bună, fiind sprijinită la nivel înalt, chiar de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen”.

Inovarea este esențială în cazurile de cancer pediatric, subliniază Cristian Bușoi, în contextul în care peste 600 de tineri pacienți mor din cauza cancerului.

Grupul Popularilor Europeni, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, a inițiat în luna ianuare o campanie de informare și conștientizare privind cancerul, boala care provoacă unul dintre patru decese în Europa.

EUCanBeatCancer  este campania prin care grupul PPE cere o mai bună cooperare între centrele de cercetare din Europa, mai mulți bani pentru cercetarea privind depistarea cancerului, dar și o îngrijire echitabilă și accesibilă în toată Europa pentru cetățeni.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...