Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie din PE: Digitalizarea societății noastre, sinonimă cu interconectarea tuturor sectoarelor

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie din PE: Digitalizarea societății noastre, sinonimă cu interconectarea tuturor sectoarelor

Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președinte al Comisiei pentru Cercetare și Industrie, a subliniat în timpul discursului său din hemiciclul Parlamentului European că „digitalizarea societății noastre este sinonimă cu interconectarea tuturor sectoarelor.”

Dezbaterea din plen a avut ca subiect prinicipal Rezoluția Parlamentului European privind Strategia de securitate cibernetică a UE pentru deceniul digital.

De asemenea, Cristian Bușoi a precizat că și politicile de securitate cibernetică trebuie să fie încorporate în strategia digitală a UE și în finanțarea UE și ar trebui să fie coerente și interoperabile între sectoare.

„Noul centru european de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în domeniul cybersecurității, cu sediul la București, va avea ca scop păstrarea și dezvoltarea capacităților tehnologice și industriale de securitate cibernetică necesare pentru asigurarea pieței unice digitale a Uniunii. Este așadar de o importanță capital în procesul de digitalizare pe care cu toții ni l-am sumat și trebuie să își înceapă activitatea cât mai curând posibil”, a mai adăugat acesta.

 

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”