Cristian Bușoi, președintele Intergrupului pentru lupta împotriva cancerului din PE: Toți pacienții trebuie să aibă șanse egale în fața bolii, fie că trăiesc la București, la Bruxelles sau la Paris

Cristian Bușoi, președintele Intergrupului pentru lupta împotriva cancerului din PE: Toți pacienții trebuie să aibă șanse egale în fața bolii, fie că trăiesc la București, la Bruxelles sau la Paris

Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Intergrupului pentru lupta împotriva cancerului din Parlamentul European, a participat marți la lansarea „Cărții Albe: Abordarea complicațiilor și comorbidităților legate de cancer”, sponsorizată de European Cancer Patient Coalition.

Cu acest prilej, politicianul a transmis că „trebuie să investim mai mult în prevenție și într-un stil de viață echilibrat, să ținem aproape de specialiștii în care avem încredere și să nu cedăm în fața bolii” și, mai cu seamă, să nu „abandonăm sub nicio formă lupta”, ținând cont de și în ciuda suferințelor pe care le-au avut de îndurat bolnavii de cancer „în această perioadă extrem de dificilă, care a pus la grea încercare sistemele de sănătate de pe tot mapamondul”.

„Cancerul este o maladie aparte, cu boli asociate, care are nevoie de terapii scumpe atunci când este descoperit târziu. Pacienții bolnavi de cancer, familiile lor și medicii care îi tratează au nevoie de sprijin și de decizii curajoase ale celor care conduc guvernele și sistemele de sănătate. Împreună suntem puternici. Am demonstrat-o acum în timpul pandemiei și o vom demonstra cu siguranță și pentru a lupta mai bine cu toate tipurile de cancer”, a afirmat Cristian Bușoi. 

Acesta a amintit că 40% dintre tipuri de cancer pot fi prevenite. 

„Tehnologia a avansat în toată Europa, screening-ul se face mai rapid, diagnosticele pot fi puse cu mai multă precizie, iar pacienții indiferent de limba pe care o vorbesc trebuie să simtă asta”, a precizat eurodeputatul, subliniind că pentru acest lucru „avem nevoie de acțiune acum”. 

În acest sens, el a amintit că există oportunități de finanțare fără precedent prin Programul independent de Sănătate al UE și Programul Orizont Europa, cel mai bine finanțat Program de Cercetare din lume.

„Toți pacienții trebuie să aibă șanse egale în fața bolii, fie că trăiesc la București, la Bruxelles sau la Paris”, a mai punctat Cristian Bușoi. 

Sursa: caleaeuropeana.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

3 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?

4 De citit...

5 VIDEO Aceștia sunt hoți care părăsesc nestingheriți un magazin din SUA!