Cristian Bușoi, responsabil al PE pentru relația cu EMA, anunță că vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca ar putea fi aprobat pe 29 ianuarie: Încă o dovadă de implicare pentru oprirea pandemiei

Cristian Bușoi, responsabil al PE pentru relația cu EMA, anunță că vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca ar putea fi aprobat pe 29 ianuarie: Încă o dovadă de implicare pentru oprirea pandemiei

Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE), responsabil al Parlamentului European pentru relația cu Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) anunță că vaccinul produs de AstraZeneca și Universitatea Oford ar putea primi aviz pozitiv pentru pentru introducerea pe piața din UE a vaccinului pe 29 ianuarie.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat marţi că a primit din partea companiei AstraZeneca o cerere de autorizare condiţionată pe piaţa europeană a vaccinului său dezvoltat împotriva COVID-19 în colaborare cu Universitatea Oxford.

”Încă o dovadă de implicare și profesionalism din partea Agenției Europene a Medicamentului (EMA) pentru oprirea pandemiei COVID-19. Ar fi al treilea vaccin disponibil pentru cetățenii români și toți ceilalți cetățeni europeni și o dovadă clară că știința și priceperea tuturor echipelor de cercetători, care au muncit sub o presiune uriașă, vor câștiga lupta cu virusul SARS COV 2”, a reacționat într-un mesaj pe Facebook eurodeputatul român.

Serul împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca ar intra astfel în categoria vaccinurilor autorizate de Uniunea Europeană, după ce cele produse de compania americană Moderna și societatea germano-americană BioNTech-Pfizer au parcurs aceleași proceduri.

Cristian Bușoi și-a exprimat încrederea în ”evaluarea specialiștilor EMA. Ca responsabil al Parlamentului European pentru relația cu EMA sunt conectat în permanență la informații privind munca profesioniștilor din Agenție și am garanția că avizele sunt oferite numai după o evaluare minuțioasă a calității, siguranței și eficacității vaccinurilor”, a completat europarlamentarul.

Până în prezent, Executivul european a stabilit acorduri cu șase producători de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru aproximativ două miliarde de doze, după cum urmează: CureVac (405 milioane), AstraZeneca (400 de milioane), Johnson&Johnson (400 de milioane), Sanofi-GSK (300 de milioane), Pfizer-BioNTech (600 de milioane) şi Moderna (160 de milioane).

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale