Cristian Bușoi, șeful Comisiei pentru energie din Parlamentul European, îi cere președintelui ANRE să își depună mandatul: Nu a gestionat bine momentul liberalizării pieței de energie electrică în România

Cristian Bușoi, șeful Comisiei pentru energie din Parlamentul European, îi cere președintelui ANRE să își depună mandatul: Nu a gestionat bine momentul liberalizării pieței de energie electrică în România

Președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie din Parlamentul European, Cristian Bușoi, a afirmat marți că Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) nu a gestionat deloc bine momentul liberalizării pieței de energie electrică în România și i-a solicitat președintelui ANRE să își depună mandatul.

“Sunt milioane de români care, astăzi, plătesc tarife crescute pentru că nu li s-a spus ce trebuie să facă de către o instituție a statului care ar fi trebuit să îi respecte, să îi informeze și să îi protejeze. Reușita liberalizării se măsoară prin numărul consumatorilor care își schimbă furnizorul, care la noi este mult prea mic”, a scris Bușoi, pe pagina sa de Facebook.

“Având în vedere aceasta situație, solicit public președintelui ANRE să își depună mandatul”, a adăugat eurodeputatul român.

Mai mult, Cristian Bușoi a subliniat că este timpul ca această instituție să fie “reprofesionalizată” și să fie analizat rolul său în arhitectura instituțională a statului român.

Piaţa de energie electrică a fost complet liberalizată la 1 ianuarie 2021 și începând cu această dată consumatorii care erau până acum în regim reglementat vor plăti preţuri mai mari cu 13-26%, dacă păstrează actualul contract.

Această situația a determinat apariția mai multor critici în spațiul public și a modului în care situația a fost gestionată.

Drept urmare, Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie a anunțat luni prelungirea până la 31 martie 2021 a perioadei în care consumatorii casnici pot încheia contracte de furnizare pe piaţa reglementată.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?