Cristian Diaconescu: Dăncilă a fugit după regele Iordaniei pentru o poză, dar omul a ieșit pe altă ușă!

Cristian Diaconescu: Dăncilă a fugit după regele Iordaniei pentru o poză, dar omul a ieșit pe altă ușă!

Cristian Diaconescu: Dăncilă a fugit după regele Iordaniei pentru o poză, dar omul a ieșit pe altă ușă! „Este posibil să anunţi că te duci la o reuniune privind dialogul între conducătorii lumii şi nu numai să nu ţi se dea cuvântul, dar să fii pus în situaţia să alergi după Regele Iordaniei şi el să iasă pe o altă uşă?”, a dezvăluit fostul ministru de Externe la Digi 24.

Digi24.ro : După Mike Pence, şi Regele Iordaniei fuge de Dăncilă. Cristian Diaconescu: Dăncilă a alergat după el, dar el a ieşit pe altă uşă

Eşecul vizitei în SUA a prim-ministrului Dăncilă, precum şi eşecul numirii Rovanei Plumb în funcţia de comisar european arată că nivelul de credibilitate al României este foarte redus, este de părere Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe. Invitat la Jurnalul de Seară de la Digi24, Cristian Diaconescu spune că „o asemenea stare de spirit în ceea ce priveşte credibilitatea noastră nu mai ştiu de pe vremea post-Mineriadă”. Fostul ministru de Externe vorbeşte şi de un alt moment neplăcut în care s-a aflat Prim-ministrul României - la Adunarea ONU, Regele Iordaniei a fugit de Viorica Dăncilă atunci când aceasta a vrut să facă o poză cu el.

„Şi în legătură cu candidatura doamnei Plumb şi în legătură cu întâlnirea preconizată, anunţată numai de Bucureşti, nu şi de partea americană, cu Mike Pence, s-au transmis din timp către Bucureşti semnalele de respingere. Deci ei au anunţat pe România, au anunţat pe cetăţeni, mergând la Washington pentru Mike Pence, mergând la Bruxelles cu o candidatură pentru postul de comisar pe Transporturi, ştiind că sunt foarte mari şanse ca acest lucru să nu se întâmple. Şi în al treilea rând, aşa cum arată politica externă românească, această suită de eşecuri dramatice, repet, în relaţia cu partenerii noştri. Să reuşeşti, cu ghilimelele de rigoare, să te opui categoric unui cetăţean român care candidează în nume propriu pentru Parchetul European şi să nu reuşeşti să-i blochezi candidatura, iar pe de altă parte să promovezi în numele guvernului un alt cetăţean român şi să te respingă partenerii tăi este fără precedent. Eu nu am mai auzit aşa ceva.

O asemenea stare de spirit în ceea ce priveşte credibilitatea noastră nu mai ştiu de pe vremea post-Mineriadă. Atunci România nu mai avea niciun fel de uşi deschise. Faptul că se testează de o manieră neprofesionistă îngrozitoare credibilitatea României în exterior cu nişte persoane care nu pot umple golul lăsat de ofensiva din ultimii doi ani în care nişte politicieni din România, dintr-un stat membru NATO şi al UE, sugerau românilor că este bine să intre în coliziune cu valorile euroatlantice. Păi la ce să te aştepţi de la aceşti oameni”, a declarat Cristian Diaconescu la Digi24.

„Nu uitaţi, politician din partidul doamnei Dăncilă cerea expulzarea ambasadorului american. Vreau să vă spun că nici din Iran nu a venit o astfel de solicitare publică vreodată. Nu uitaţi că în momentul în care se primeau de la Departamentul de Stat, coincident cu Bruxelles, semnale în legătură cu atingerea statului de drept şi a unor valori care îi priveau şi pe occidentali nu numai pe noi, se răspundea cu ţâfnă de la Bucureşti, cu ură.

Este posibil să anunţi că te duci la o reuniune privind dialogul între conducătorii lumii şi nu numai să nu ţi se dea cuvântul, dar să fii pus în situaţia să alergi după Regele Iordaniei şi el să iasă pe o altă uşă?”, a conchis fostul ministru de Externe.

În urmă cu mai multe zile, Viorica Dăncilă răspundea criticilor preşedintelui Iohannis care spunea că merge în Statele Unite pentru a face poze: „Merg în cadrul ONU să vorbesc alături de regele Iordaniei și președintele Macron pe o dezbatere privind terorismul având în vedere că este un lucru care îngrijorează foarte mult nu numai în Europa, în toată lumea”, declara atunci prim-ministrul.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...