Cristian Preda a cerut audiere publică în faţa Consiliului de onoare al Ordinului 'Steaua României'; solicitarea - respinsă

Cristian Preda a cerut audiere publică în faţa Consiliului de onoare al Ordinului 'Steaua României'; solicitarea - respinsă

Europarlamentarul Cristian Preda a cerut ca audierea sa în faţa Consiliului de onoare al Ordinului 'Steaua României' să fie una publică, însă solicitarea sa a fost respinsă.

"Am scris Cancelariei Ordinelor că doresc ca audierea mea, din 28 martie, în faţa Consiliului de onoare al Ordinului 'Steaua României' să fie publică. Regulamentele în vigoare o îngăduie. Interesul vădit de public pentru dezbaterea despre defăimare şi libertate ar justifica - am zis eu - transmiterea online sau tv a 'procesului'. Domnul consilier de stat Angelescu, care păstoreşte Cancelaria Ordinelor, a răspuns 'nu', precizând că legea prevede că, în afara membrilor Consiliului de Onoare şi a 'acuzatului', doar o persoană mai poate participa la audiere, şi anume preşedintele. I-am explicat domnului consilier diferenţa dintre participare şi acces public, arătând că eu solicit nu invitarea şefului statului, ci ca oricine doreşte să poată vedea ce acuzaţii mi se aduc şi cum anume mă apăr. Nu, nu, nu - a zis domnul consilier", a scris Preda pe pagina sa de Facebook.

În acest context, europarlamentarul se întreabă dacă este normal să fie judecat de o majoritate pesedistă în spatele uşilor închise.

"Credeţi că e normal să fiu judecat de Firea, Andronescu, Geoană, Brădişteanu etc. în spatele uşilor închise? E firesc ca Palatul Cotroceni să îngăduie unei majorităţi pesediste din Consiliul Ordinului să-şi facă de cap în incinta Preşedinţiei? În fond, am primit 'Steaua României', nu Steaua PSD...", a mai scris Preda.

Săptămâna trecută, acesta a anunţat că a fost chemat în faţa Consiliului de onoare al Ordinului 'Steaua României', distincţie pe care a primit-o în 2009, pentru a răspunde unui denunţ privind defăimarea ţării.

"Prigoana a început. Întrucât am criticat în PE Guvernele Grindeanu şi Tudose, sunt chemat în faţa Consiliului de onoare al Ordinului 'Steaua României', pentru a răspunde unui denunţ care reia acuzaţiile PSD-ALDE de defăimare a ţării. Mă vor judeca: Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, doctorul Şerban Brădişteanu (da, acela condamnat!), Mircea Geoană, fostul director SRI Costin Georgescu şi generalul Degeratu. Consiliul e prezidat de fostul preşedinte al Academiei, Ionel Haiduc", a scris europarlamentarul pe Facebook. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!