Cristian Socol, unul dintre groparii economici ai României angajați de Dragnea, pleacă din Guvern

Cristian Socol, unul dintre groparii economici ai României angajați de Dragnea, pleacă din Guvern

Cristian Socol, unul dintre arhitecții programului de guvernare cu care PSD și Liviu Dragnea au câștigat alegerile din 2016, îngropând România în datorii, a anunțat pe Facebook că începe ”un nou capitol”. Socol și-a pierdut principalii susținători – Liviu Dragnea (condamnat la închisoare) și Marian Dinu (scos de PSD din Consiliul de Administrație al BNR).

Anunțul lui Socol vine la două zile după ce premierul Viorica Dăncilă l-a angajat pe post de consilier în cadrul Cancelariei pe Dan Matei, director general în Ministerul Finanțelor și o voce respectată în mediul economic.

”The end. 14 ani. Contributie Programe guvernare 2008, 2012, 2016. Programe prezidentiale 2009, 2014. Programe europarlamentare 2009, 2014, 2019. Sute de propuneri de politici publice fundamentate. Viziune pentru dezvoltare. Succes, esec, lectii. Stânga a ridicat România. Din 2 iulie, un nou capitol”, a scris Cristian Socol pe Facebook.

Socol a fost ideologul economic al PSD, autorul celebrei politici fiscale #wageledgrowth (creștere economică bazată pe creșterile de salarii), și a lucrat alături de Darius Vâlcov la programul de guvernare care a dus la acumularea unui deficit bugetar de aproape 1,5% din PIB după doar 5 luni din acest an.

El a fost numit de PSD la conducerea Fondului de Contragarantare și în Consiliul de Administrație al Tarom.

Dan Matei este directorul Direcţiei Generale de Politici, Analiză și Cercetare în Domeniul Finanțelor Publice.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică Stroe „chiloțarul” s-ar da la vitrega lui Vela

2 Gâdea a plecat subit din emisiune, luni seară, spunând că îi este rău / O fi intrat și la Antena 3?

3 Tudose, umilit de primarii PSD, la Iași!

4 „Ești o curvă, mi-ai furat bărbatul! Știu că acum este la tine și v-o trageți” / Caz stupefiant în Capitală. Soț…

5 Păduchele din frunte / Ghiță, în coasta președintelui Vucic la înmormântarea patriarhului Serbiei