Cristiano Ronaldo a renunțat la banderola de căpitan al Portugaliei. Final de drum la națională?

Cristiano Ronaldo a renunțat la banderola de căpitan al Portugaliei. Final de drum la națională?

Naționala Portugaliei fără Cristiano Ronaldo era de neconceput în urmă cu câteva luni. Totuși, la Cupa Mondială din iarna lui 2022 starul lusitan a fost folosit puțin, iar acum pare că atacantul a luat-o pe alt drum.

Cristiano Ronaldo, pe banca de rezerve la Cupa Mondială din Qatar. Foto Profimedia

La CM Qatar 2022, CR7 a fost mai mult rezervă pentru Portugalia sub comanda lui Fernando Santos. Însă nici noul selecționer, Roberto Martinez, nu a dat nicio asigurare că va miza pe serviciile sale.

De altfel, presa internațională scrie că starul ar fi renunțat la banderola de căpitan al Portugaliei, lucru susținut și de faptul că la gala FIFA The Best 2022, organizată la finalul lunii trecute, a fost prezent Pepe, deși căpitanii sunt cei care votează și care partiticipă la festivitate.

Pepe i-ar fi luat locul

Numai că selecționerul Roberto Martinez a ales cei mai buni jucători ai lumii în 2022 împreună cu Pepe. Iar în presa britanică se vehiculează că Ronaldo nu a votat la gala din Paris deoarece ar fi renunțat la banderolă, iar noul căpitan ar fi fundașul central alături de care a jucat și la Real Madrid. Și Pepe a fost cel prezent la gala FIFA.

Fundașul de 40 de ani al celor de la Porto nu l-a votat pe Ronaldo pentru titlul de cel mai bun jucător al anului – nici nu avea cum, pentru că atacantul a avut un 2022 dezastruos – punându-i pe primele locuri pe Kylian Mbappe, Luka Modric și Karim Benzema. Pe de altă parte, nu l-a votat nici pe Lionel Messi, rivalul lui Ronaldo, chiar dacă acesta s-a încoronat campion al lumii cu naționala Argentinei.

Se concentrează pe echipa de club

Cristiano Ronaldo a devenit de la începutul acestui an jucătorul formației Al Nassr din Arabia Saudită. După un debut mai poticnit, atacantul s-a dezlănțuit în ultimele meciuri, reușind să înscrie câte 3-4 goluri pe meci pentru clubul care îl plătește regește, cu 200 de milioane de euro anual. În total, portughezul are 8 reușite și două pase decisive în tricoul saudiților.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…