Cristiano Ronaldo nu va putea evita presa când va fi condamnat marţi pentru fraudă fiscală

Cristiano Ronaldo nu va putea evita presa când va fi condamnat marţi pentru fraudă fiscală

Celebrul fotbalist portughez Cristiano Ronaldo nu va putea evita numeroşii ziarişti care vor fi prezenţi marţi în faţa tribunalului din Madrid care urmează să-l condamne pentru fraudă fiscală, judecătorul respingând derogarea cerută de jucător, informează AFP.

Potrivit unei decizii judiciare datată 18 ianuarie şi difuzată luni, preşedintele tribunalului provincial din Madrid a precizat că "nu acceptă revendicările acuzatului".

"În ciuda marii notorietăţi" a lui Ronaldo, faptul că jucătorul va avea acces la tribunal pe scările obişnuite nu compromite securitatea jucătorului.

Marţi, de la ora locală 9,50, este prevăzută audienţa pentru ratificarea acordului încheiat între avocaţii portughezului şi fiscul spaniol. Acordul prevede o sancţiune de 18,8 milioane de euro şi o pedeapsă de 23 de luni de închisoare cu suspendare.

În Spania, pedepsele de până la doi ani de închisoare în general nu sunt efectuate de persoanele fără antecedente judiciare.

Fostul atacant al lui Real Madrid, care a semnat în vara anului trecut cu Juventus, a fost audiat de justiţie în iulie 2017 pentru a răspunde acuzaţiilor de evaziune fiscală.

Conform ministerului public, Ronaldo a utilizat între 2011 şi 2014 mai multe societăţi cu sedii în străinătate - Irlanda sau Insulele Virgine Britanice - pentru a evita să plătească în Spania impozitele pe venituri obţinute din publicitate.

Conform Parchetului, portughezul ar fi declarat în 2014 venituri de origine spaniolă în valoare de 11,5 milioane euro pentru perioada cuprinsă între 2011 şi 2014, în timp ce în realitate acestea s-au ridicat la aproximativ 43 milioane euro.

La acestea s-ar adăuga, conform ministerului public, 28,4 milioane euro ascunse fiscului, venituri obţinute din drepturile de imagine pentru perioada 2015-2020.

Condamnarea ar putea fi oficializată marţi sau zilele următoare, potrivit unei surse judiciare.

În afară de Cristiano Ronaldo, jucători ca Luka Modric, Marcelo, Radamel Falcao, Angel Di Maria, Javier Mascherano au comis fraude fiscale şi au ajuns la acorduri cu procuratura pentru o reducere a sancţiunilor.
AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina