Cristina Neagu, în echipa ideală a Euro 2022

Cristina Neagu, în echipa ideală a Euro 2022

Chiar dacă România s-a clasat abia pe locul 12 la actuala ediție a Capionatului European de Handbal, țara noastră are o reprezentanță la nivel înalt. Vorbim bineînțeles despre Cristina Neagu , care a fost aleasă în echipa ideală a turneului final.

Cristina Neagu evoluează la nivel înalt atât la echipa de club, cât și la națională. Foto CSM

În ziua în care vom afla și câștigătoarea competiței (Norvegia și Danemarca vor disputa finala duminică, de la ora 21.00), EHF a anunțat echipa ideală a Euro 2022. Cleopatre Darleux (Franța) - Kathrine Heindahl (Danemarca), Henny Reistad (Norvegia) - Stine Oftedal (Norvegia) - Katrin Klujber (Ungaria), Cristina Neagu (România) - Jovanka Radicevic (Muntenegru), Pauletta Foppa (Franța), Emma Friis (Danemarca) - acestea sunt jucătoarele care au impresionat la acest turneu final.

Dacă naționala României a dezamăgit la Euro, reușind să învingă doar Macedonia de Nord și Spania, și a fost furată de arbitri în partida cu Muntenegru, Cristina Neagu a reușit un Campionat European foarte bun din punct de vedere al realizărilor personale.

E golgheter all-time al competiției

Românca a marcat de 39 de ori în cele șase meciuri jucate de echipa națională și a ajuns la 303 goluri marcate la Europene. E golgheterul all-time al competiției, atât în la feminin, cât și la masculin!.

A fost ultimul Campionat European din cariera Cristinei Neagu, care vrea să se retragă de la echipa națională după Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

Ultimul European din carieră

"Ultimul Campionat European pentru mine. Nu s-a încheiat aşa cum mi-aş fi dorit, dar am dat totul pe teren, aşa cum fac de fiecare dată. Mulţumesc tuturor celor care sunteţi mereu alături de mine, în zilele bune, dar mai ales în cele mai puţin bune!", a scris Neagu pe pagina sa de Facebook.

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă de Germania cu scorul de 32-28 (16-14), miercuri, la Skopje, în ultimul său meci din Grupa principală 2 şi de la Campionatul European - EHF EURO 2022 din Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru. România a ocupat ultimul loc în grupa principală, cu două puncte.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale