Cristina Neagu, lovitură cruntă înainte de Mondial: Anunțul selecționerului Florentin Pera

Cristina Neagu, lovitură cruntă înainte de Mondial: Anunțul selecționerului Florentin Pera

Ca de obicei, finalul anului va fi despre handbalul feminin în România. Chiar dacă Mondialul pornește la drum de mâine, pentru iubitorii acestui sport din țară adevăratele emoții vor începe de vineri, 1 decembrie. Pentru că atunci naționala pregătită de Florentin Pera își va începe parcursul la CM 2023, la Herning (Danemarca). Din păcate, fără Cristina Neagu (35 de ani) într-o prima fază.

Cristina Neagu

Accidentată la club, într-o partidă a CSM-ului de acasă cu Debrecen, cea mai bună handbalistă a României a tot sperat să fie refăcută pentru debutul naționalei la Mondiale. Acum însă, din păcate, a realizat că va fi imposibil să joace în prima fază a grupelor. Ceea ce a și confirmat, astăzi, selecționerul Florentin Pera, potrivit Antena Sport.

E o pierdere mare. Sper măcar în partea a doua a competiţiei, în Grupele Principale, să poată intra şi să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul. Ea îşi doreşte să încheie (n.r. – cariera ei la echipa națională) cu o calificare la Jocurile Olimpice. Primul pas e la Campionatul Mondial. Vor fi meciuri de foc, fiecare meci va fi ca o finală“, a spus Pera.

Acesta a precizat că Neagu a stat departe de antrenamente o perioadă lungă și, drept urmare, nu va putea evolua în primele trei partide ale tricolorelor la Cupa Mondială. „Va fi dificil pentru Cristina, fiindcă n-a făcut niciun antrenament în ultimele două săptămâni. Chiar dacă va începe zilele următoare pregătirea, are nevoie de puţin timp“, a explicat selecționerul României.

Plasată în grupa E a Mondialului, România va juca, pe rând, cu Chile (vineri, 1 decembrie, ora 19.00), Serbia (duminică, 3 decembrie, ora 19.00) și cu Danemarca (marți, 5 decembrie, ora 21.30). Primele trei clasate vor avansa în Grupele Principale.

Ultima participare reușită a tricolorelor la un Mondial datează din 2015, cu o clasare pe locul 3. Apoi, pe rând, la edițiile din 2017, 2019 și 2021, româncele au ocupat pozițiile 10, 12 și 13 în ierarhia finală a competiției, cu rezultate dezamăgitoare, în mare parte.

Lotul României pentru Cupa Mondială din 2023

Portari: Diana Ciucă (CS Rapid București), Yuliya Dumanska (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea);

Extreme stânga: Nicoleta Dincă (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Alexandra Dindiligan (CSM București);

Interi stânga: Bianca Bazaliu (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Cristina Neagu (CSM București), Claudia Pașcan (SCM "U" Craiova), Diana Lixăndroiu (CSM Slatina)

Centri: Eliza Buceschi (CS Rapid București), Cristina Laslo (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Andreea Popa (Dunărea Brăila);

Interi dreapta: Daria Bucur (Gloria Buzău), Alicia Gogîrlă (SCM Râmnicu Vâlcea);

Extreme dreapta: Alexandra Badea (CS Rapid București), Sonia Seraficeanu (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud);

Pivoți: Nicoleta Balog (Dunărea Brăila), Lorena Ostase (CS Rapid București), Crina Pintea (CSM București).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat