Cristina Neagu, salariu de austeritate. Și-a prelungit contractul cu CSM, deși remunerațiile au fost plafonate

Cristina Neagu, salariu de austeritate. Și-a prelungit contractul cu CSM, deși remunerațiile au fost plafonate

Cristina Neagu joacă din 2017 la CSM București și va continua să lupte alături de „tigroaice” cel puțin încă un sezon, până în vara lui 2025. CSM București a convins-o pe Cristina Neagu, de 4 ori desemnată cea mai bună handbalistă a lumii, să semneze prelungirea contractului scadent în vara lui 2024, chiar dacă între timp a intrat în vigoare legea care limitează salariile sportivilor plătiți din bani publici.

Cristina Neagu joacă din 2017 la CSM București. Foto Sportpictures

Precedenta înțelegere, valabilă până la finalul acestui sezon, îi aducea Cristinei Neagu 20.000 de euro lunar. Chiar dacă nu au dat amănunte despre noul salariu al starului mondial , este foarte probabil ca noul contract să prevadă un salariu plafonat la 6.000 de euro lunar, conform noii legi pe care a adoptat-o Guvernul României la finalul lunii trecute. Acesta poate completat cu sume provenind din sponsorizări private. Contractul încă în vigoare, valabil până în vara lui 2024, nu este afectat de legea lui Marcel Ciolacu. Până la finalul sezonului în curs, Neagu va continua să încaseze 20.000 de euro lunar.

„Sunt încântată să-mi continui cariera la CSM București și de fiecare dată când intru pe teren dau tot ce am mai bun pentru a ajuta clubul să-și îndeplinească obiectivele. Ne dorim să ne facem fanii fericiți și să ne bucurăm împreună de cât mai multe momente frumoase!”, a transmis Cristina Neagu prin intermediul site-ului oficial al clubului.

E în istoria Ligii Campionilor

Și reprezentanții CSM-ului au anunțat evenimentul: ”Clubul Sportiv Municipal București anunță suporterii echipei și pe toți iubitorii handbalului că singura jucătoare din istorie desemnată de IHF de 4 ori cea mai bună jucătoare a lumii , Cristina Neagu, va evolua în continuare în tricoul campioanei României!

Cristina Neagu și CSM București au prelungit contractul pentru încă un sezon. Născută în Capitală, Cristina a început handbalul la vârsta de 12 ani, la CSȘ Nr. 5 București. Ca senioară a mai jucat pentru HC Activ Ploiești, Rulmentul Brașov, Oltchim Rm. Vâlcea și ZRK Buducnost. Este una dintre cele trei jucătoare din istoria EHF Champions League care a înscris peste 1000 de goluri în cea mai importantă competiție intercluburi”, a anunțat CSM București.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat