Cristina Tarcea, despre acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară pe numele său: Este un abuz

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecătoarea Cristina Tarcea, a afirmat miercuri, la Consiliul Superior al Magistraturii, că acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară pe numele său este ''un abuz''.

Tarcea a spus, la sosire, că doreşte să facă declaraţii în apărarea sa în faţa Secţiei pentru judecători în materia disciplinară.

"În afară de faptul că este un abuz... ştiţi în ultima vreme tot vorbim despre abuzuri. Trebuie să ne uităm foarte atent la toate instituţiile care comit abuzuri. Şi-aşa cum am explicat pe larg, o să vedeţi de ce cred că este un abuz", a declarat preşedintele Instanţei Supreme.

Întrebată de ce consideră un abuz cercetarea sa disciplinară, Cristina Tarcea a explicat că va vorbi în faţa colegilor magistraţi despre discuţii pe care le-ar fi avut cu preşedintele CCR, dar şi cu Avocatul Poporului.

"O, Doamne, vă mai aduceţi aminte de declaraţiile politice din luna august şi septembrie, când la Înalta Curte se refuza a se aplica legea? Vă mai aduceţi aminte de interesul direct al preşedintelui Camerei Deputaţilor privind organizarea completurilor de cinci judecători? De aceea, am spus cam multe, am declaraţii interesante de făcut despre o discuţie pe care am avut-o cu preşedintele Curţii Constituţionale a României legată de decizia de constatare a conflictului de constituţionalitate, despre o discuţie cu domnul Ciorbea, dar toate la timpul lor", a spus preşedintele ÎCCJ.

Pe 19 decembrie, Inspecţia judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de judecătoarea Cristina Tarcea pentru refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu şi pentru nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a CSM, care va decide cu privire la răspunderea judecătorului. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Hai, că se poate! Cîțu anunță înghețarea salariilor demnitarilor, concedieri din aparatul bugetar, interzicere…

4 Prostul politicii românești a rămas fără partid. Toți membrii celei mai mari organizații au demisionat scuipân…

5 Guvernul PNL, un prim pas spre decență: Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul la stat

recomandări

Te ia DNA: Chirica Daniel Claudiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi