Cristina Tarcea, despre acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară pe numele său: Este un abuz

Cristina Tarcea, despre acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară pe numele său: Este un abuz

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecătoarea Cristina Tarcea, a afirmat miercuri, la Consiliul Superior al Magistraturii, că acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară pe numele său este ''un abuz''.

Tarcea a spus, la sosire, că doreşte să facă declaraţii în apărarea sa în faţa Secţiei pentru judecători în materia disciplinară.

"În afară de faptul că este un abuz... ştiţi în ultima vreme tot vorbim despre abuzuri. Trebuie să ne uităm foarte atent la toate instituţiile care comit abuzuri. Şi-aşa cum am explicat pe larg, o să vedeţi de ce cred că este un abuz", a declarat preşedintele Instanţei Supreme.

Întrebată de ce consideră un abuz cercetarea sa disciplinară, Cristina Tarcea a explicat că va vorbi în faţa colegilor magistraţi despre discuţii pe care le-ar fi avut cu preşedintele CCR, dar şi cu Avocatul Poporului.

"O, Doamne, vă mai aduceţi aminte de declaraţiile politice din luna august şi septembrie, când la Înalta Curte se refuza a se aplica legea? Vă mai aduceţi aminte de interesul direct al preşedintelui Camerei Deputaţilor privind organizarea completurilor de cinci judecători? De aceea, am spus cam multe, am declaraţii interesante de făcut despre o discuţie pe care am avut-o cu preşedintele Curţii Constituţionale a României legată de decizia de constatare a conflictului de constituţionalitate, despre o discuţie cu domnul Ciorbea, dar toate la timpul lor", a spus preşedintele ÎCCJ.

Pe 19 decembrie, Inspecţia judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de judecătoarea Cristina Tarcea pentru refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu şi pentru nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a CSM, care va decide cu privire la răspunderea judecătorului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alina Ghica, judecătoarea care a suspendat completurile de 5 judecători la cererea lui Dragnea și a anulat o p…

2 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

3 Imagini horror cu fesele „putrezite” ale Loredanei Chivu / Detalii din scandalul ținut departe de ochii presei

4 Așa o fi?

5 Așa o fi?