Cristina Trăilă (PNL): Se prefigurează semnarea unui acord cu FMI pentru încadrarea în deficitul bugetar

Cristina Trăilă (PNL): Se prefigurează semnarea unui acord cu FMI pentru încadrarea în deficitul bugetar

România ar putea încheia în luna februarie un nou acord cu FMI, pentru a se încadra în deficitul bugetar agreat cu Uniunea Europeană, a declarat pentru AGERPRES, sâmbătă, la Suceava, deputatul PNL Cristina Trăilă.

 ''Se preconizează semnarea unui nou acord cu FMI. Se știe că există un audit al FMI în momentul de față. Se presupune că datorită acestui deficit bugetar, pentru a ne încadra în limitele agreate ar trebui să existe, undeva prin luna februarie, un nou acord cu FMI, ceea ce înseamnă că am ajuns să împrumutăm mai mult decât (...) încasăm la bugetul de stat. Avem un PIB ridicat, dar, în același timp, împrumuturi la fel de mari'', a spus Trăilă.

Referindu-se la trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, Trăilă a spus că această măsură ''creează haos în sistem'', iar salariile ar putea scădea cu 11%.

''Toate patronatele, toate sindicatele s-au manifestat în defavoarea unei astfel de măsuri și nu întâmplător, pentru că s-a făcut un calcul real pe un salariu de 1500 de lei brut, pe o astfel de schemă propusă de Ministerul de Finanțe și de Guvernul Tudose, din care rezultă că, în mod real salariul scade, undeva, cu un procent de 11%'', a spus Trăilă.

În opinia deputatului liberal, măsurile pe care încearcă să le adopte Guvernul nu vor rezista în timp și doar pot fi o dovadă cu nu există fonduri bugetare suficiente.

''Este clar că toate aceste creșteri bugetare care au avut loc în decursul acestui an nu fac altceva decât să arate că nu există bani la buget și, mai devreme sau mai târziu, această gaură bugetară va fi evidentă. Am mai trecut printr-o astfel de perioadă, tot datorită unui guvern, pe vremea respectivă Tăriceanu, susținut de PSD. S-a ajuns la niște măsuri radicale tocmai datorită unui deficit bugetar de 8% (...) Calculele arată acum că sunt undeva de aproximativ 4%, ceea ce arată că ne ducem clar spre încălcarea acelui acord de 3% pe care-l avem cu Uniunea Europeană'', a spus Trăilă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale