Criticile Comisiei Europene despre negocierile privind Brexit sunt 'stupide', estimează un ministru britanic

Criticile Comisiei Europene despre negocierile privind Brexit sunt 'stupide', estimează un ministru britanic

Criticile făcute de Comisia Europeană cu privire la poziția Londrei în negocierile privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană sunt 'stupide', a estimat duminică ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, citat de Reuters.

''O spun franc, cred că (ceea ce a făcut Comisia Europeană) pare puțin prostesc, pentru că există lucruri pe care le-am realizat. Comisia se pune ea însăși într-o poziție stupidă dacă afirmă că nu s-a realizat nimic'' în negocierile cu Londra până acum, a declarat Davis pentru BBC.

El a adăugat că Marea Britanie va continua să plătească bani la bugetul UE după Brexit, dar a precizat că suma nu va fi mare pe termen mediu și lung.

Negociatorul-șef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, a afirmat joi că negocierile din această săptămână cu britanicii nu au reușit să înregistreze progresele necesare deschiderii, în luna octombrie a acestui an, a discuțiilor despre viitoarele relații între Londra și Bruxelles.

Uniunea Europeană a anunțat că discuțiile cu privire la viitoarele sale relații cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pot începe numai după ce toate cele 27 de state care vor rămâne în UE vor fi mulțumite de progresele înregistrate în trei domenii: drepturile cetățenilor UE de pe teritoriul britanic, 'factura divorțului' dintre UE și Londra și frontiera dintre Republica Irlanda și provincia britanică Irlanda de Nord.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

2 O femeie l-a surprins pe soț în timp ce „servea un oral” de la o minoră / Ce a urmat s-a transformat în coșmar

3 Așa o fi?

4 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

5 VIDEO De văzut!