Criză de soldați în Rusia. Aceeași oameni luptă la Zaporojie de nouă luni. Putin le promisese vacanțe lungi

Criză de soldați în Rusia. Aceeași oameni luptă la Zaporojie de nouă luni. Putin le promisese vacanțe lungi

Un blogger militar rus spune că forțele ruse din orașul Zaporojie nu au luat o pauză de la a fi pe linia frontului de anul trecut, încă un indiciu că forțele lui Vladimir Putin nu au înlocuitori, potrivit analiștilor militari.

Recruți ruși FOTO: Profimedia

Bloggerul a susținut pe Telegram că forțele ruse care au fost mobilizate în septembrie au fost blocate în luptă din octombrie fără nicio vacanță, potrivit unei evaluări a Institutului pentru Studiul Războiului de joi, transmite Insider .

Bloggerul citat în evaluarea ISW a declarat pe Telegram că a fi pe linia frontului timp de nouă luni a avut un impact semnificativ asupra soldaților. În timp ce unii comandanți ruși au încercat să ofere soldaților o pauză, ulterior s-au confruntat cu represalii din partea ofițerilor de rang superior, a scris bloggerul.

Forțele ruse "nu au reușit să rotească acest personal mobilizat din aceste poziții, deoarece nu există personal disponibil cu care să-l înlocuiască", se arată în evaluarea ISW, menționând că raportul de pe linia frontului "susține evaluarea anterioară a ISW că forțele ruse probabil nu au rezerve pregătite pentru luptă".

Un soldat se „rupe” după 60-24 de zile

A fi blocat pe linia frontului poate avea un impact serios asupra capacității unei armate de a lupta. Armata americană a stabilit în timpul celui de-al 2-lea război mondial că "punctul de rupere pentru un soldat pe linia frontului a fost undeva între 60 și 240 de zile, în funcție de intensitatea și frecvența luptei", potrivit unui articol publicat de Muzeul Național al celui de-al 2-lea război mondial.

Trupele rusești blocate pe front din octombrie ar fi luptat mai mult de 240 de zile.

Perioada istovitoare de pe front pare să încalce promisiunea lui Putin potrivit căreia rușilor care s-au oferit voluntari să lupte în Ucraina li se vor garanta vacanțe lungi și siguranța locului de muncă.

Un deținut rus a declarat luna trecută pentru The New York Times că a crezut că se înscrie pentru a deveni muncitor în construcții atunci când un oficial guvernamental l-a recrutat din închisoare. În schimb, el a fost trimis pe linia frontului din estul Ucrainei și capturat de forțele ucrainene câteva zile mai târziu.

Alți soldați ruși au spus că erau "al naibii de păcăliți ca niște copii mici" și nu aveau nicio idee că erau trimiși într-o zonă de război.

Într-o înregistrare audio obținută anterior de The Times, un soldat rus i-a spus mamei sale în timpul unei conversații telefonice că "nimeni nu ne-a spus că mergem la război. Ne-au avertizat cu o zi înainte să plecăm."

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?