Criză globală de obezitate. Medicamentul de slăbit folosit de Elon Musk, contrafăcut la greu

Criză globală de obezitate. Medicamentul de slăbit folosit de Elon Musk, contrafăcut la greu

Novo Nordisk a avertizat joi cu privire la o creștere a versiunilor contrafăcute ale medicamentelor de slăbit Wegovy și Ozempic, folosite de diabetici, vândute online, ceea ce ar putea crea probleme de sănătate serioase celor care le folosesc.

Cererea tot mai mare a făcut să explodeze piața medicamentelor false FOTO Shutterstock

Novo Nordisk a înregistrat o creștere semnificativă a vânzărilor online ilegale”, a spus compania într-un comunicat, referindu-se la produsele care conțin ingredientul activ semaglutidă, anunță news.yahoo.com .

Pe fondul unei crize globale de obezitate, Novo a devenit cea mai valoroasă companie din Europa în acest an, datorită cererii crescânde pentru injecția săptămânală Wegovy și versiunea sa cu doze mai mici, Ozempic. Acest lucru a atras comercianți ilegali care ar putea pune în pericol sănătatea utilizatorilor.

Avertismentul Novo vine după o declarația de la jumătatea lunii iunie despre Ozempic fals găsit la o farmacie din SUA.

Și autoritatea federală de reglementare a medicamentelor din Germania a cerut miercuri farmaciilor și distribuitorilor de medicamente să fie vigilente, având în vedere că au fost descoperite loturi angro de Ozempic fals.

Pastile false în Germania

Procurorii din orașul Loerrach din sud-vestul Germaniei, în apropiere de granița cu Elveția, au declarat joi că 199 de pachete au fost identificate ca fiind false la un distribuitor britanic de medicamente care cumpărase lotul de la o companie din apropiere de Loerrach.

Compania respectivă a primit, la rândul său, lotul de la un coleg din Austria, au spus procurorii, adăugând că anchetatorii încearcă să afle dacă au fost vândute mai multe loturi false în Germania.

Novo a spus că raportează fiecare caz contrafăcut pe care îl întâlnește autorităților și, în unele cazuri, lucrează cu „firme specializate pentru a identifica autorii acestor crime”, fără a numi țările în care face acest lucru.

Producătorul danez de medicamente a mai spus că lucrează cu o terță parte specializată în monitorizarea și eliminarea ofertelor ilegale online.

Cererea mare a restricționat aprovizionarea în SUA

Cererea pentru Wegovy și Ozempic depășește oferta Novo de medicamente în SUA, Germania și Marea Britanie, ceea ce a determinat compania să restricționeze aprovizionarea cu anumite doze de Wegovy pe piața din SUA.

Deși numai Wegovy este aprobat pentru obezitate, faptul că Ozempic pentru diabet duce, de asemenea, la o pierdere accentuată în greutate, a determinat oamenii din SUA și Europa să utilizeze medicamentul în acest scop.

"Deservim mai mulți pacienți decât oricând”

O creștere globală a cererii pentru medicamente de slăbit a făcut compania Novo Nordisk mai valoroasă decât întreaga economie a Danemarcei. Din 2020, acțiunile s-au triplat, compania cotată la bursă valorând acum peste 400 de miliarde de dolari.

Compania a acaparat efectiv piața din SUA datorită faptului că este singurul producător aprobat de FDA al unui produs farmaceutic de succes numit semaglutidă - substanța chimică activă din spatele Ozempic , un medicament pentru diabetul de tip 2, și Wegovy, un tratament pentru obezitate - care, de asemenea, îl ajută pe Elon Musk să renunțe la kilogramele în plus. „Deservim mai mulți pacienți decât oricând”, a declarat CEO-ul Lars Fruergaard Jørgensen într-o declarație în luna august 2023, după ce explozia vânzărilor, pe fondul cererii în continuă creștere pentru tratamentele sale cu semaglutidă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?