Criză la BBC: Directorul general se roagă de Gary Lineker să revină, dar a primit o ofertă de 3 ori mai mare

Criză la BBC: Directorul general se roagă de Gary Lineker să revină, dar a primit o ofertă de 3 ori mai mare

Directorului general de la BBC i s-a cerut demisia după ce Gary Lineker (62 de ani) a fost scos de pe post în urma reacției sale vehemente împotriva deciziei anti-imigranți a guvernului britanic.

Gary Lineker FOTO Profimedia

Gary Lineker, 62 de ani, este unul dintre marii golgheteri englezi și cel mai faimos analist TV, prezentator al emisiunii Match of the Day din 1999, crainicul vedetă al BBC, cea mai puternică voce, care spune mereu ce gândește în orice domeniu, nu doar în sport, asumându-și orice risc, notează gsp.ro.

BBC a anunţat vineri că a decis să-l retragă pe prezentatorul său vedetă Gary Lineker, după un tweet al fostului fotbalist englez care a comparat limbajul guvernului cu privire la refugiaţi cu cel din Germania anilor 1930.

Reacția sa furibundă și mai ales hotărârea BBC de a-l scoate temporar de pe post pe fostul fotbalist au aprins întreaga Insulă.

Tim Davie, directorul general BBC, a hotărât să-l concedieze pe Lineker, pentru încălcarea regulilor interne, dar nu se aștepta la o asemenea criză declanșată de îndepărtarea acestuia.

Emisiunea Match of the Day e aproape zero fără Gary Lineker

Emisiunile de sport ale postului public, și la televiziune, și la radio, s-au prăbușit. Cei mai importanți prezentatori, invitați, analiști și reporteri ai postului public au intrat în grevă. Protestau toți, solidari cu Gary. În fruntea lor, Ian Wright și Alan Shearer, alte două nume mari din fotbalul englez.

În același timp, jucătorii și managerii echipelor din Premier au boicotat BBC.

Dintr-o dată, Match of the Day s-a transformat într-un program de numai 20 de minute, fără comentarii, fără invitați, fără interviuri. Fără nimic. Rezumate cu sunet de fond.

Mulți i-au cerut demisia directorului general BBC.

Cu toate acestea Davie refuză să-și dea demisia. Totuși, dă înapoi în conflictul cu starul său, îl prezintă drept „cel mai valoros crainic de sport din lume” și, potrivit Sunday Mirror , îl roagă să revină.

Gary Lineker are o ofertă de trei ori mai mare

În mijlocul crizei, The Sun anunță că Lineker a primit deja o ofertă. BT Sport i-a propus un salariu de trei ori mai mare.

Astfel, el câștiga anual la BBC 1,5 milioane de euro câștigă anual la BBC, iar BT Sport îi oferă un contract de 4,5 milioane de euro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia