Criza migranților: Angela Merkel se află "de partea bună a istoriei" (Barack Obama)

Criza migranților: Angela Merkel se află "de partea bună a istoriei" (Barack Obama)

Președintele american, Barack Obama, a salutat duminică politica generoasă față de migranți adoptată de cancelarul german, în pofida criticilor, subliniind că Angela Merkel se situează "de partea bună a istoriei", relatează AFP.

"Ea este de partea bună a istoriei în această privință", a declarat Barack Obama în cursul unei conferințe de presă alături de Angela Merkel, în prima zi a vizitei sale la Hanovra, în nordul Germaniei.

"Ea întruchipează principiile care mai degrabă unesc oamenii decât îi separă", a adăugat liderul administrației americane.

Barack Obama s-a declarat "mândru de poporul german" pentru sprijinul adus migranților cu începere din vara lui 2015 și afluxului de sute de mii dintre aceștia în drum spre nordul Europei pentru a fugi din fața războiului din Siria, a persecuțiilor sau sărăciei.

Germania a primit în 2015 un număr record de peste un milion de refugiați. Refuzul cancelarului Angela Merkel de a închide frontierele i-au atras numeroase critici, atât în țară, unde dreapta populistă se află în plin avânt, cât și în restul Europei.

Acordul încheiat recent între UE și Turcia și închiderea "rutei Balcanilor", folosită în masă de migranți pentru a ajunge în Europa de Vest pornind din Turcia, au contribuit totuși la reducerea semnificativă a afluxului și presiunii exercitate asupra cancelarului german.

AGERPRES/(AS — editor: Alic Mîrza, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia