Croaţia: O regiune populată de turişti trebuie să reducă consumul de apă cu 15%

Croaţia: O regiune populată de turişti trebuie să reducă consumul de apă cu 15%

Măsura, decisă într-o şedinţă comună cu directorii companiilor de alimentare cu apă, intră în vigoare luni. Astfel va fi interzisă folosirea apei potabile pentru spălarea autovehiculelor şi a străzilor, dar şi pentru duşul pe plaje şi la piscine. Singurele excepţii vor fi pieţele, conform Slovenia Posts .

„Îndemnăm toată lumea să economisească apa potabilă, astfel încât să nu fie necesare măsuri şi mai restrictive în viitor”, a spus prefectul din Istria Boris Miletić.

Potrivit acestuia, restricţiile nu se aplică în prezent fermierilor, dar recomandă reducerea consumului de apă.

Situaţia în ceea ce priveşte izvoarele care sunt utilizate în sistemul public de alimentare cu apă cu siguranţă nu este bună. Toate sursele de apă sunt într-o situaţie semnificativ mai proastă ca în 2012. În prezent, avem doar un lac de acumulare, Butoniga, cu o cantitate ceva mai mare de apă, sperăm să nu fie probleme” , a declarat directorul Companiei de Apă din Istria, Mladen Nežić..

Şeful inspectoratului judeţean pentru protecţie civilă, Dino Koxlevac, a subliniat însă că măsurile vor da roade doar dacă vor fi respectate de toată lumea. Potrivit lui, consumul de apă ar trebui redus cu 10-15%.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...