CRUDE sau GĂTITE - cum sunt mai sănătoase legumele?

CRUDE sau GĂTITE - cum sunt mai sănătoase legumele?

CRUDE sau GĂTITE - cum sunt mai sănătoase legumele?

Fără cunoştinţe de nutriţie, simplul proces de gătit al alimentelor poate genera, în unele cazuri, probleme extrem de grave pentru sănătate.

Se ştie, legumele reprezintă o sursă inepuizabilă de vitamine şi substanţe minerale. Prepatate haotic însă, îşi pierd o bună parte din proprietăţi.

V-aţi întrebat vreodată cum este cel mai bine să consumaţi legumele pentru a beneficia de întreg conţinutul nutriţional? Dieteticienii avertizează: anumite legume îşi păstrează valorile nutritive numai în stare crudă, în timp ce altele au nevoie de o sursă de căldură pentru a scoate ce este mai bun din ele. Dar să le luăm pe rând:

Sparanghel – gătit

Gătit la aburi (prin înăbuşire, fierbere în aburi sau la bain-marie), sparanghelul îşi măreşte proprietăţile de prevenire şi tratare a cancerului.

Sfeclă – crudă

Prin gătit, sfecla pierde 25% din cantitatea de acid folic. Sfecla este renumită pentru prevenirea bolilor cardiovasculare şi a cancerului, dar şi pentru stimularea ficatului şi rinichilor.

Citeşte continuarea pe feellikecooking.ro .

Sursa: realitatea.net


populare
astăzi

1 Adevărații șefi ai României, la ei e cheia...

2 VIDEO „Taci dracu' din gură, ești altă generație, nu vă suport” / Claudiu Bleonț și-a umilit fetița pe scenă

3 O informație care dă de gândit...

4 VIDEO Nicușor Dan a luat-o razna? Serie de gafe la dezbaterea de la TVR

5 Aceste lucruri se petrec în „curata” Germanie... La Amsterdam, unde abia poți respira pe anumite străzi din cauza „ierbii”, cum o fi?