CSAT se reuneşte pe 11 decembrie; planul de înzestrare a Armatei pentru perioada 2019 - 2028, pe ordinea de zi

CSAT se reuneşte pe 11 decembrie; planul de înzestrare a Armatei pentru perioada 2019 - 2028, pe ordinea de zi

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se va reuni pe 11 decembrie la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis, printre subiectele care vor fi incluse pe ordinea de zi numărându-se planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2019 - 2028, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

CSAT urmează să mai discute programul propriu de activitate pentru anul viitor, planul de întrebuinţare a Forţelor Armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în 2019, precum şi Planul Naţional de Priorităţi Informative pentru 2019.

"În cadrul şedinţei Consiliului vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale", se arată în comunicat.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat marţi, după ce a fost audiat la comisia de specialitate a Senatului, că este foarte posibil ca la şedinţa CSAT să existe o informare cu privire la conflictul între Rusia şi Ucraina.

"Am prezentat situaţia din Ucraina, acesta a fost subiectul pentru care am fost invitat aici, am fost însoţit de generalul care se ocupă de analiză pe astfel de subiecte. Din punctul meu de vedere, chem la calm şi presa şi populaţia, nu vreau să escaladăm un astfel de subiect care este totuşi sensibil. Cred cu tărie că diplomaţia şi dialogul politic nu şi-au spus încă ultimul cuvânt şi asta este cel mai important. Pe de altă parte, România şi Ministerul Apărării Naţionale monitorizează foarte atent această situaţie şi, bineînţeles, făcând parte din structurile Uniunii Europene şi NATO, deciziile se iau la nivelul acesta", a afirmat Leş.

Întrebat dacă se pune problema convocării unui CSAT pe această temă, ministrul a precizat: "Ştiu că este un CSAT în data de 11 (decembrie - n.r.), dar nu ştiu de altă convocare. Este foarte posibil ca în cadrul acestui CSAT să fie nevoie de o informare pe această temă". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”